Skip to main content
Rando côte sauvage
© A. Lamoureux

Wandelen in de baai van Quiberon

De beste manier om de verscheidenheid aan landschappen van de Baai van Quiberon te ontdekken is door de paden te volgen. Trek uw wandelschoenen aan of stap op de fiets, en kom de Baai van Quiberon zo snel mogelijk ontdekken.

Te voet, op de fiets of te paard, met het gezin of met vrienden, de gemarkeerde paden zijn voor iedereen toegankelijk.

Van Erdeven naarCarnac, viaPlouharnel en het schiereilandQuiberon, wandelen om de rijkemegalithische vindplaatsen te ontdekken. De menhirs en dolmens van Zuid-Bretagne zullen u tijdens uw wandelingen betoveren.

TussenEtel enLocmariaquer, tot aan de punt van Quiberon, is dit het land van de zee en de open zee. Hier liggen typischekustdorpjes entalrijke oesterbanken verborgen. Dit deel van ons grondgebied, dat rijk is aan een opmerkelijke flora en fauna, wordt opgeschrikt door de adem van de open zee. Fijne zandstranden, steile kliffen en wilde duinen laten u deverkwikkende lucht inademen.

Verder naar het noorden,van AuraytotCamors, ontdekt u een land van valleien en bossen, waaroude kapelletjes de dorpen omzomen, verzonken paden en megalieten. Ontdek de kapel van Sainte Avoye, de rivier van Auray,Plumergat, het dorp met 3 klokkentorens, de Menhir Braz en de Menhir Bihan in het bos van Camors, de vallei van Tréauray, het dorp en het Ecomuseum van Saint-Dégan of deBasiliek van Sainte-Anne d'Auray... een enorme keuze aan circuits omin het groen te komen!

5 formules "Wandelingen en Erfgoed" nodigen u uit om de streek te verkennen.51 wandel- of fietsroutes om te ontdekken!

Te koop in onze VVV-kantoren, vanaf 2€.

Coffret randonnées Baie & GolfeCoffret randos Presqu'île et îlesCoffret rando Ria d'EtelCoffret Randonnées Terres d'AurayCoffret randos VTT