Skip to main content
Vue des remparts
© Alexandre Lamoureux
Maisons pans de bois
© Alexandre Lamoureux
Auray Rue du chateau
© A. Lamoureux
Place aux roues
© A. Lamoureux
Quai Franklin
© Alexandre Lamoureux

Auray, een karaktervolle middeleeuwse stad met de haven van Saint-Goustan

Toeristische kaart

Genesteld in de holte van de rivier de Auray, verleidt deze karaktervolle middeleeuwse stad op het eerste gezicht met haar levendige stadscentrum en de haven van Saint-Goustan. De eeuwen zijn voorbijgegaan en de smalle straatjes van het historische centrum hebben hun charme van weleer behouden.

Bezoek voor een dag of meer de mythische haven van Saint Goustan en profiteer van deze middeleeuwse sfeer om op het terras van een café te gaan zitten. Leuke evenementen animeren Auray het hele jaar door, zoals het donderdagse havenfeest in de zomer, de nautische steekspelen, de ambachtsmarkt of de kerstanimaties. Elke maandag, de mythische markt in het centrum van de stad is een must tijdens de vakantie om lokale producten te ontdekken.

Auray is ook de ideale stad om rond te wandelen en de workshops en kunstgalerijen en om te gaan wandelen met winkelen met vrienden of familie. Kleine geplaveide straatjes en pleintjes met karakter zijn ook een bezoek waard, zoals de Rue du Château met zijn steile helling die naar Saint Goustan leidt of de Place aux Roues en zijn authentieke wijk.

Waar slapen in Auray?