Skip to main content
Sainte Anne d'Auray - Basilique
© Alexandre Lamoureux
La Scala Santa de Sainte-Anne d'Auray
Basilique Sainte-Anne d'Auray
Cloître
Grand pardon
© Simon Bourcier

Sainte-Anne d'Auray, spirituele hoofdstad van Bretagne

Toeristische kaart

Op enkele kilometers van Auray, in het zuiden van de Morbihan, is Sainte-Anne d'Auray een ideale bestemming om de Morbihan te verkennen. Het heiligdom van Sainte-Anne d'Auray, het eerste bedevaartsoord in Bretagne, is na Lourdes en Lisieux het belangrijkste in Frankrijk.

Pelgrims vergissen zich er niet in: Sainte-Anne d'Auray is al eeuwenlang een tussenstop op de Tro Breiz en de route naar Santiago de Compostela. Maak van Sainte-Anne d'Auray uw vakantiebestemming voor een geslaagd verblijf in de baai van Quiberon. Met zijn opmerkelijke monumenten, zoals de basiliek, is het een authentieke en rustige bestemming in het hart van Morbihan.

Waarom Sainte-Anne d'Auray kiezen voor uw verblijf in Morbihan, Frankrijk?

In de streek Auray is Sainte-Anne d'Auray een klein stadje vol charme, verankerd in een grote spiritualiteit. Hier is elke plaats bevorderlijk voor een serene ontdekking, en een rust die uitnodigt tot herbronning: de basiliek, het klooster, het huis van Nicolazic of de Scala Santa.

De ligging is bijzonder strategisch als u tijdens uw verblijf in Morbihan op ontdekkingstocht wilt gaan:

  • Wil je iets gaan drinken in de haven van Saint-Goustan? In minder dan 10 minuten, ben je er!
  • Voor een wandeling in het hart van de bos van CamorsAls u een wandeling wilt maken in het hart van de streek, bent u met de auto in 20 minuten bij de wandelpaden.
  • Wil je de Carnac's groeperingen ? De menhirs liggen op slechts 20 km van Sainte-Anne d'Auray!
  • Droomt u van een boottochtje op de Etel rivier ? Het duurt maar 25 minuten met de auto om er te komen.
  • Voor een reis naar Belle-Ile-en-MerAls u er even tussenuit wilt, kunt u Quiberon over de weg in 40 minuten bereiken, enz.
  • Wilt u Vannes, de jachthaven en de stadswallen ontdekken? Het ligt op 20 km van de stad Sainte-Anne d'Auray.

Bed and breakfast, hotels, vakantiehuizen, of zelfs kamperen... Vind de accommodatie die bij u past voor een ontspannen verblijf in Sainte-Anne d'Auray, op 20 minuten van Vannes!