Skip to main content
Sainte Barbe
© Alexandre Lamoureux
Erdeven plage
© Berthier Emmanuel
Plage de Kerhilio
© Patrice Baissac
Plage de Carnac
© Piriou Jacqueline

Kom en geniet van de stranden van Quiberon Bay!

Een vijftigtal stranden rollen hun fijne zandtapijten uit aan de kust van de baai van Quiberon, in Zuid-Bretagne. Intiem of populair, sportief of ideaal om te luieren... Ontdek het strand dat bij u past.

Of u nu een visser bent, een kitesurfer, een hardloper, een stam, een tiener, een liefhebber, een wandelaar of een naturist... Beleef kostbare momenten van welzijn en zanderig plezier op het strand dat bij u past!
En voor een perfecte dag op het strand, verlengt u het plezier tot het vallen van de avond, deelt u een picknick met uw stam of uw vrienden terwijl u de mooiste zonsondergangen in de baai van Quiberon bewondert.

Plage Baie de Quiberon

Activiteiten op het water voor iedereen in Zuid-Bretagne

Afhankelijk van wat u wilt doen, kunt u profiteren van de vele watersportactiviteiten die beschikbaar zijn tussen de Ria d'Etel en de Golf van Morbihan, via de Baai van Quiberon. Surfen, kite, paddle, strandzeilen, kajakken, duiken, jetskiën... Of u nu vrij bent of begeleid door een professional, geniet van de geneugten van de zee tijdens uw verblijf. Sterke sensaties en emoties zijn gegarandeerd in de baai van Quiberon! En voor een gezinsmoment in het teken van de hebzucht, probeer te voet te vissen.

Voor kinderen zijn er in juli en augustus op verschillende stranden strandclubs. Op het programma: spelletjes, opblaasbare structuren, animatie, strandwedstrijden, enz. Ontspan op uw handdoek terwijl uw kinderen genieten van de leuke activiteiten en nieuwe vriendjes maken.

Port d'Orange

Zwemmen onder toezicht op de stranden

Tijdens de zomermaanden is er toezicht op het zwemmen op veel van de stranden in de baai van Quiberon. U kunt 7 dagen per week veilig zwemmen onder toezicht van badmeesters.

Raadpleeg de lijst van stranden.

Tip: wacht tot het vloed wordt om te baden. Het zand heeft de tijd gehad om op te warmen in de zon, en de watertemperatuur zal nog aangenamer zijn!

De stranden van de Côte Sauvage op het schiereiland Quiberon zijn verboden te zwemmen vanwege het bijzondere verschijnsel van de "lames de fond". Dit zijn krachtige golven die dicht bij de kust komen, en die je niet kunt zien aankomen. In Erdeven is het ook verboden te zwemmen aan de rechterkant van het Kerminihy-strand, dat gevaarlijk wordt door de stromingen van de Etel-bar.

Saint Philibert plage de Kernevest

Zwemwaterkwaliteit in de baai van Quiberon

De kwaliteit van het zwemwater wordt het hele zomerseizoen gecontroleerd op 37 badzones in de baai van Quiberon, om het zeewater het hele jaar door een goede kwaliteit te kunnen garanderen.

Bezoek de officiële website voor de kwaliteit van het zwemwater.

Stranden toegankelijk voor iedereen

Zeven stranden zijn in juli en augustus uitgerust met zeepaardjes en toegangsmatten voor mensen met een beperkte mobiliteit. Tiralos maken het mogelijk om op het zand te rollen en op het water te drijven. Er zijn ook begeleiders aanwezig om mensen te helpen.

Raadpleeg dee lijst van stranden

Plage Baie de Quiberon

Naturisme in de Baai van Quiberon

Naturisme wordt getolereerd op een deel van het Kerminihy-strand, in Erdeven, zodat naturisten in alle vrijheid van hun vakantie kunnen genieten. Dit strand is echter voor iedereen toegankelijk! Het terrein is toegankelijk vanaf de parkeerplaats Kerminihy in het westen en de parkeerplaats Roche Sèche in het oosten.

Goed om te weten: naturisme is toegestaan op het strand, maar niet in de duinen, op de paden en op de parkeerplaatsen. De Gendarmerie Nationale zorgt voor goede praktijken en respect voor iedereen.

Komt u naar het strand met uw hond?

Honden zijn toegestaan op bepaalde stranden in de gemeenten van de baai van Quiberon.Raadpleeg de lijst.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.