Skip to main content
Remparts Port Saint Goustan
© Alexandre Lamoureux
Quai Franklin Auray
© Alexandre Lamoureux
Rues port Saint Goustan
© Alexandre Lamoureux
Rue Saint René Auray
© Alexandre Lamoureux
Auray
© T. Poriel

Val voor de charme van de haven van Saint-Goustan in Auray

In een ria van de Golf van Morbihan, op de bodem van de rivier van Auray, ontdekt u de charmante haven van Saint-Goustan. Ooit een belangrijke handelshaven, is dit gebied van Auray nu gewijd aan yachting, wandelen en flaneren. Het dankt zijn naam aan Saint-Goustan, patroonheilige van de zeelieden en de vissers.

Auray

Auray, Stad van Kunst en Geschiedenis

In de 13e eeuw bouwden de hertogen van Bretagne in Saint-Goustan een brug, een haven en een kasteel, waardoor twee wijken ontstonden: de haven aan de voet van de vesting en de bovenstad die boven de haven uittorent .

Talrijke persoonlijkheden hebben het karakter van deze havenstad bepaald, zoals de in 1771 in Auray geboren Chouan-held Georges Cadoudal. Ter nagedachtenis aan hem is in het charmante gehucht Kerléano, hoger in de stad, het Mausoleum van Cadoudal opgericht. Dit monument belichaamt zijn verleden als leider van het Chouan-leger in Bretagne en onderstreept het belang van deze figuur tijdens de revolutionaire periode.

Een andere figuur die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de haven van Saint-Goustan is de Amerikaan Benjamin Franklin. In 1776 werd hij door de wind gedwongen in Auray van boord te gaan toen hij naar Nantes wilde gaan om Frankrijk om hulp te vragen bij het verkrijgen van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Zo zette hij voet aan wal op de kade die nu zijn naam draagt!

Auray

Auray, langs het water

Wandel vanuit Saint-Goustan langs de rivier Loc'h, in het verlengde van de Franklin-kade in de richting van Le Bono. Bewonder de kastelen en landhuizen die verstoppertje lijken te spelen in de holte van de charmante inhammen.

Stap aan boord van een cruiseschip om langs de oevers te varen, en verleng uw reis in deGolf van Morbihan. Een ideaal moment om de batterijen weer op te laden!

En als het verlangen om zelf aan het roer te staan onweerstaanbaar is, word dan een zeeman voor een dag en neem deel aan de manoeuvres aan boord van een oud zeilschip, "L'indomptable", dat vertrekt vanaf de Franklin kade.

Rue du Château

Saint-Goustan, een levendige wijk van Auray

Vanaf de Place de la République in het stadscentrum gaat u naar Saint-Goustan via de Rue du Château, een mooie geplaveide laan met kunstateliers en galeries.

Aan de voet van de vestingmuren krijgt de wijk Saint-Goustan vorm. De kade van Martin nodigt uit tot een wandeling langs de rivier in de schaduw van de bomen. Aan de overkant van de promenade gaan de schansen van het Loch, gebouwd op de ruïnes van het kasteel, omhoog naar de bovenstad waar u een subliem uitzicht op de haven van Saint-Goustan te wachten staat.

Saint Goustan Auray

Aan de andere kant van de kade neemt u de stenen brug met vier bogen naar de Place Saint-Sauveur, waar u kunt genieten van een drankje op de mooie terrassen, in de restaurants en cafés. Op de Quai Franklin vindt u het hele jaar door vlooienmarkten en ambachtsmarkten.

Vanaf het plein loopt u door de charmante steile straatjes waar u vele vakwerkhuizen zult zien. De Rue Saint-Sauveur en de Rue Saint-René zijn de meest pittoreske en leiden u naar de hoogten van Saint-Goustan, tot aan de kerk.

Kleurrijke vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en smalle steegjes... Het rijke verleden van Auray nodigt u uit om door de smalle straatjes te slenteren en vervolgens plaats te nemen op een terras aan de haven met uitzicht op de rivier van Auray. Geniet hier van dit betoverende intermezzo waar de tijd heeft stilgestaan.

In Saint-Goustan heeft u het gevoel dat de tijd is blijven stilstaan, zodat u volop kunt genieten van deze rustgevende omgeving aan de oevers van de Auray.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.