Skip to main content
Entrée de la Ria d'Étel
© A. Lamoureux
Port d'Étel
Etel
© A. Lamoureux
Cimetière de bateaux
© Patrice Baissac

De Ria d'Etel, tussen land en zee

Toeristische kaart

Ontdek aan de oostkant van de baai van Quiberon de ria d'Étel, een verrassend huwelijk tussen land en zee. Deze zeearm, die zich uitstrekt over meer dan 22 km, herbergt kleine authentieke haventjes, geheime stranden en beroemde oesterbanken.

De Étel Bar biedt een prachtig schouwspel met zijn onderwaterzandbank in het verlengde van de duinen van Plouhinec en Erdeven en markeert de toegang tot de rivier. Hier worden zeer grote hoeveelheden water door de getijden in beweging gebracht, wat hevige stromingen veroorzaakt. Deze zandbank, deze "natuurlijke balk" is veranderlijk en kan indrukwekkende wervelingen veroorzaken.

Bezoek de essentiële bezienswaardigheden van de Ria, op 15 minuten van Auray: Etel en zijn havende Het tonijnbootmuseumhet dorp van Saint-Cado in Belz... Kies voor debootcruise en geniet van een adembenemend uitzicht op de Ria d'Etel!

Ontdek het eiland Saint-Cado in Belz, een charmante plaats in het hart van de Ria d'Étel. Steek de stenen brug over om een charmant dorpje te ontdekken met zijn vissershuisjes en zijn kapel. Het eilandje Nichtarguer zal u op het eerste gezicht verleiden: een mooi huis met blauwe luiken, een echte ansichtkaart van de Ria.

Aan de voet van de Loroisbrug in Belz in de Morbihan, ligt Port Niscop. Volg het voetpad langs deze mooie en rustige baai in de Ria d'Étel, waar vroeger scheepswerven waren.

In de zomer, neem de Treh Simon" veerbooteen boot die de twee oevers van de Ria verbindt: van de kades van Étel tot de haven van Magouër in Plouhinec. In de buurt van het charmante dorpje Magouër is het botenkerkhof een getuige van het vervlogen tijdperk van de zeilvisserij.

De Ria d'Etel, gelegen in Bretagne, is de ideale plaats om te voet te vissen, in de rivier en watersporten te beoefenen zoals kajakken, zeilen, stand up paddle of diepzeeduiken. En om uw verblijf op de Ria d'Etel compleet te maken, kunt u de beroemde lokale oesters proeven, de trots van de streek.

Boek nu uw verblijf in Étel voor een week of een weekend, waar u een onvergetelijke vakantie zult doorbrengen met familie of vrienden! Een selectie van accommodaties helpt u bij het organiseren van uw vakantie in elk seizoen: verhuur, pension, hotel, groep gite...