Skip to main content
Ile de Saint Cado
© T. Poriel
Saint Cado
© A. Lamoureux
Saint Cado

Saint-Cado, het mysterieuze eiland in de Etel rivier

Ontdek het dorp Saint-Cado in Belz, in het hart van de Rivière d'Étel met prachtige panorama's om te fotograferen.

Maison de Nichtarguer

Saint-Cado en zijn beroemde huis met blauwe luiken

Voordat u aan uw wandeling begint, bewondert u het beroemde huisje met de blauwe luiken op het rotseilandje Nichtarguer, ook wel het oesterhuisje genoemd, dat vroeger de woning van een oesterkweker en zijn gezin was.

Vandaag de dag onbewoond, nodigt dit huis u uit om te dromen en er de zomervakantie door te brengen. U zult zeker enkele schilders of fotografen tegenkomen die het landschap en de legendarische geschiedenis van dit kleine hoekje van de wereld vereeuwigen, wat een van de beroemdste foto's van Bretagne is geworden. Vanaf de kade kunt u genieten van een magische omgeving om de prachtige zonsondergangen te aanschouwen.

Pont Saint Cado

De legende van de brug van Saint-Cado

Volgens de legende wilde Saint-Cado een brug bouwen om het eiland te verbinden dat door de ria d'Etel van het land was gescheiden. Maar omdat hij niet over de middelen beschikte, kreeg hij op een dag bezoek van Satan, die hem zijn hulp aanbood op voorwaarde dat hij de ziel zou krijgen van het eerste levende wezen dat de brug zou oversteken.

Saint-Cado accepteerde en de Demon creëerde het stenen bouwwerk in één nacht. In de vroege ochtend moedigde Saint-Cado een kat aan om de brug over te steken. Satan was niet te verwachten, maar het was zo!

Saint Cado

Romantische wandeling in Saint-Cado

Ontdek dit mysterieuze eiland, verbonden door een stenen brug en te voet bereikbaar, met zijn charmante vissershuisjes en religieuze monumenten.

In de 12e eeuw door de monniken van de priorij gebouwd, staat op het centrale plein een weelderige Romaanse kapel gewijd aan Saint-Cado. Ontdek in het dorp de calvarieberg versierd met beeldhouwwerken en de fontein die regelmatig door het getij wordt overspoeld.

Neem het pad onder de kapel en wandel rond het eiland, dat een prachtig uitzicht biedt op de rivier de Etel tussen oesterbanken, bossen en kleine inhammen waar kleurrijke boten varen.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.