Skip to main content
Kerzerho Erdeven
© A. Lamoureux
Erdeven
© Alexandre Lamoureux

Ontdek de Kerzerho uitlijning in Erdeven

De ophogingen van Kerzerho zijn na Carnac de belangrijkste megalithische vindplaats in Bretagne. Ontdek tijdens uw wandeling langs de paden de vele megalithische overblijfselen langs de verzonken paden en beboste gebieden.

Op de route Erdeven-Plouharnel mag u de megalithische site van Kerzerho niet missen. Begin de tocht met parkeren op de gratis parkeerplaats en begin uw wandeling midden in de menhirvelden. De site bestaat uit 190 stenen die over bijna 2 km zijn uitgelijnd. Het lijkt sterk op de alignementen van Carnac: een tiental rijen menhirs, waarvan het begin aan het westelijke uiteinde gevormd zou kunnen zijn door een megalithische ommuring.

Les Géants de Kerzerho à Erdeven, accessibles à pied grâce au circuit de randonnée des mégalithes

Neem vervolgens de steenreuzen van Kerzerho, 6 meter hoog en ongeveer 40 ton zwaar, en volg het megalietenwandelpad (ongeveer 2 uur) om ze aan de linkerkant van de Kerzerho-lijnen te bereiken.

Goed om te weten: alle megalithische sites van Erdeven zijn het hele jaar door opengesteld voor het publiek: de reuzen van Kerzerho, de ophogingen van Kerzerho, de dolmens van Mané-Bras en Mané-Croc'h, de dolmen van Crucuno en de vierhoekige dolmen.

In de zomer kunt u gebruik maken van de georganiseerde rondleidingen Het VVV-kantoor zal u graag de verhalen en legenden rond de staande stenen van Bretagne laten zien.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.