Skip to main content
Dolmen de Kermario
© Simon Bourcier
Couché de soleil sur l'anse du Pô à Carnac
© Patrice Baissac
Menhirs de Carnac
© Simon Bourcier
Plage de Légenèse Carnac
© Cyrille Baissac
Thalasso Carnac
© Thalazur Carnac
Carnac plage
© Patrice Baissac

Bezoek Carnac en zijn menhirs

Toeristische kaart

Tijdens uw verblijf in de baai van Quiberon zijn de beroemde megalieten van Carnac, een belangrijke plaats uit de Europese prehistorie, een must-see. Meer dan 3.000 menhirs op een rij van meer dan 4 km lang... Een ongelooflijke ontdekking die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Frankrijk in de Morbihan!

Carnac, de beroemde kustplaatsmet 5 fijne zandstranden is de thuisbasis van een van de meest uitzonderlijke prehistorische sites in Frankrijk: de Carnac uitlijningen. Tussen land en zee, zal uw verblijf in Carnac rijk zijn aan ontdekkingen.

Een fascinerende ontdekking: 3.000 menhirs staan opgesteld in het hart van Carnac, in Bretagne

De Morbihan heeft meer dan 350 megalithische vindplaatsen en de 7000 jaar oude site van Carnac is de grootste vindplaats van staande stenen ter wereld. Er wordt een aanvraag ingediend om de status van werelderfgoed van de Unesco te verkrijgen om de uitzonderlijke aard van de Carnac-lijnen, die in de baai van Quiberon liggen, te erkennen.

Aan jou om de drie belangrijkste vindplaatsen van de Carnac-verzamelingen te verkennen - Le Ménec, Kermario en Kerlescan- en te proberen het mysterie van de megalieten te ontrafelen! Bezoek het Maison des Mégalithes bij de ingang van de Ménec-site om de alignementen beter te begrijpen.

Bezoek tijdens uw vakantie het eerste museum ter wereld voor megalieten, het Carnac Prehistorisch Museum. Het is de onmisbare opmaat voor een bezoek aan de omliggende dolmens en menhirs. In Carnac worden het hele jaar door talrijke evenementen georganiseerd. Wacht niet langer en Reserveer uw tickets.

Carnac strand

Tijdens uw vakantie in Carnac, in de streek Morbihan in Bretagne, kunt u heerlijk uitrusten op een van de vijf fijne zandstranden . Perfect beschut tussen de Golf van Morbihan en de Baai van Quiberon, kunt u kiezen tussen het Grande Plage en zijn grote zandvlakte, Saint Colomban en zijn windsurfplek of de meer gezinsvriendelijke stranden zoals Légenèse, Ty Bihan of Beaumer.

In de buurt van de eilanden en de Golf van Morbihan, boek uwaccommodatie Reserveer uw vakantieverblijf, hotel, bed & breakfast of stacaravan op een camping in Carnac en geniet van een onvergetelijk verblijf in de baai van Quiberon.