Skip to main content
Port de la Trinité-sur-Mer
© Alexandre Lamoureux
Vieux port Trinité sur Mer
© Alexandre Lamoureux
Port de plaisance de la Trinité-sur-Mer et informations pour venir en Bateau dans la Baie de Quiberon
© Alexandre Lamoureux
Bateaux
© Simon Bourcier
Vue aérienne
© Simon Bourcier
Pont de Kerisper
© Simon Bourcier

La Trinité-sur-Mer, een bekende jachthaven in Zuid-Bretagne

Toeristische kaart

Voor een weekend of een vakantie in de Morbihan is La Trinité-sur-Mer een prima plek om te verblijven. Een must-see haven van de baai van Quiberon in Bretagne. Zijn haven De stranden zijn ideaal voor het ontdekken van watersporten en zeegenoegens.

Of u nu over land of over zee komt, de brug van Kerisper zal u zeker opvallen wanneer u deze badplaats in Morbihan ontdekt. Aan de ene kant de oesterschepen op de rivier van Crac'h, en aan de andere kant de vele kleuren van de jachthaven van La Trinité-sur-Mer. Profiteer van een 360 graden uitzicht.

Dompel u onder in de heel bijzondere sfeer van de kades van de haven, bezield en gesust door het geluid van de schoren op de masten van de boten. Talrijke plezierjachten die langs de pontons liggen opgesteld, wrijven schouder aan schouder met de reuzen van de zee, deze multihulls die de oceanen splijten. De haven is wereldwijd bekend om zijn grote nautische wedstrijden en zijn beroemde zeelieden : Eric Tabarly, Olivier de Kersauson, Eugène Riguidel, Loïc Caradec. Ook nu nog maken grote zeelieden als Thomas Coville en Francis Joyon er hun thuishaven van. De oude haven en zijn vismarkt zijn een bezoek waard, evenals de smalle straatjes van het dorp met zijn oude vissershuizen.

Ontdek de perfecte dag voor een tussenstop in La Trinité-sur-Mer!

Stranden en zoutmoerassen

Vanaf de haven van La Trinité-sur-Mer volgt u de "sentier des douaniers ", een wandeling van 8 kilometer die voor iedereen toegankelijk is en die u van inhammen naar stranden leidt tot aan de Pointe de Kerbihan en de stranden van de Baai van Quiberon. Ontdek tegenover het strand van Kervillen de kwelders, die in 2010 voor twee jaar werden gerenoveerd na 50 jaar niet te zijn gebruikt. Voorgesteld door de Vereniging voor de bescherming van de Pointe de Kerbihan, worden rondleidingen georganiseerd om de verschillende natuurexcursies worden georganiseerd om de verschillende ecosystemen te ontdekken die een uitzonderlijke fauna en flora herbergen.

Megalithische vindplaatsen

Bezoek vanuit het noorden van La Trinité-sur-Mer de menhirs van Petit Ménec en ga naar de Carnac alignementen om de stenen reuzen te ontdekken.

Boek accommodatie

In de buurt van Saint-Philibert en de Golf van Morbihan, boek uw accommodatie: vakantiehuis, hotel, bed & breakfast of stacaravan op een camping in La Trinité-sur-Mer, en geniet van een onvergetelijk verblijf in de Baai van Quiberon.

Boek nu uw verblijf in La Trinité-sur-Mer, waar u een onvergetelijke vakantie zult doorbrengen met familie of vrienden!