Skip to main content
La Trinité-sur-Mer
© A. Lamoureux
Port de la Trinité
© A. Lamoureux
Trinité

Doe de haven van La Trinité-sur-Mer in Morbihan aan

De haven van La Trinité-sur-Mer, een echt openluchtmuseum voor de zeilsport, is een must voor zeilers en schippers uit de hele wereld in Morbihan, Bretagne. Het is ook een genot voor wandelaars die het hele jaar door zeilboten en maxi-trimarans bewonderen.

Port Trinité-sur-mer

Bezoek aan de haven van La Trinité-sur-Mer

Aan het einde van het kanaal biedt de majestueuze boog van de Kerisperbrug u een uitzonderlijk uitzicht. Aan de ene kant ziet u de rivier de Crac'h met zijn oesterbanken en aan de andere kant de jachthaven met zijn woud van masten.

Flaneer langs de kades waar het schouwspel van de boten permanent is. Aan de voet van de Loïc Caradec mol, heeft u alle kans om een maxi-trimaran te bewonderen.

Blijf vervolgens op de oude haven hangen op het terras van een café om u onder te dompelen in een typisch Bretonse sfeer.

Eindig uw wandeling op de Môle Éric Tabarly, naast de zeilschool, waar u de haven, de Kerisper-brug en het kanaal met de veelkleurige zeilen tot aan de ingang van de baai van Quiberon kunt zien.

Multicoques Trinité sur Mer

La Trinité-sur-Mer, een prestigieuze thuishaven voor grote zeelieden

De haven van La Trinité-sur-Mer heeft enkele van de grootste namen in de oceaanracerij zien komen en gaan: Éric Tabarly, Olivier de Kersauson, Eugène Riguidel, Loïc Caradec. Ook nu nog maken grote zeelieden als Thomas Coville en Francis Joyon er hun thuishaven van.

In de oude haven liggenmonohulls en multihulls afgemeerd, zoals de Sodebo Ultim' of de Idec Sport. Het lijdt geen twijfel dat u versteld zult staan van deze Formule 1-boten op het scherpst van de snede.

Boek nu uw verblijf in het Trinité-sur-MerTrinité-sur-Mer, waar u een onvergetelijke vakantie zult doorbrengen met uw familie of vrienden!

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.