Skip to main content
Crac'h
© T. Poriel
Eglise de Crac'h
© A. Lamoureux
Chapelle Plasker Crac'h
© A. Lamoureux
Fort Espagnol
© A. Lamoureux

Krak'h

Ontdek de vele megalithische vindplaatsen van Crac'h, waarvan vele zich op privéterrein bevinden en daarom niet erg toegankelijk zijn voor het publiek. Bezoek twee belangrijke sites die vrij toegankelijk zijn: de overdekte steeg van Luffang en de dolmen van Kervin-Brigitte.

Niet te missen: een rijk religieus erfgoed met de parochiekerk van Saint-Thuriau, en vier kapellen (Plas-Kaër, Lomarec, Kervin Brigitte en Saint-Jean).
De Plas-Kaër kapel, gebouwd op de plaats van een oude kapel die in de 15e eeuw door de Tempeliers werd gebouwd, werd in 1874 in gebruik genomen. Het heeft de vorm van een neogotisch Latijns kruis. De kapel ligt verscholen in het bos aan het eind van een lange kronkelige weg en geniet van een prachtige omgeving.

Gelegen op 5 minuten van Auray, kunt u deze zeer grote gemeente verkennen, in het oosten begrensd door de rivier van Auray, en in het westen door de rivier van Crac'h. Deze twee rivieren komen uit op de Atlantische Oceaan in het zuiden en bieden een maritieme sfeer met oesterbanken. Profiteer van de uitzonderlijke panorama's van de rias zoals het Fort Espagnol of de Baai van Saint-Jean.