Skip to main content
Port de la Trinité sur Mer
© Alexandre Lamoureux
Vieux port
© Simon Bourcier
Estacade Trinité sur Mer
© Alexandre Lamoureux

Een dag in La Trinité-sur-Mer

Leef op het ritme van de haven van La Trinité-sur-Mer

De haven van La Trinité-sur-Mer is het hele jaar door geanimeerd en slaapt nooit. Neem de tijd om langs de kades te wandelen. Bewonder enkele van de 1.500 monohulls, multihulls en zeilboten die zich voor uw ogen opstellen. Misschien kunt u zelfs een glimp opvangen van de grote oceaanraces met multihulls aan de voet van de Caradec mol.

Zeilliefhebbers komen vaak in de haven bijeen om tal van zeilwedstrijden bij te wonen. En wat een genot om in de bruisende Spi Ouest FrankrijkEn wat een genot is het om in het Paasweekend, dat het begin van het zeilseizoen markeert, in de opwinding van de haven te zijn.

Verleng uw wandeling langs de oude haven waar een paar vissersboten het landschap kleuren.

En als deze wandeling met een maritiem tintje uw eetlust opwekt, maak dan elke dinsdag en vrijdag 's ochtends een uitstapje naar de markt en niet te vergeten de vismarkt die het hele jaar door open is.

port nautique à la Trinité-sur-mer, jetski, kayake de mer, plache à voile, paddle

Watersporten in La Trinité-sur-Mer

Tijdens uw verblijf in de baai van Quiberon krijgt u de kans om een nieuwe sport te leren. watersport. Zeilen, jetskiën, zeekajakken, windsurfen, stand up paddle... U heeft de keuze in deze badplaats die bekend staat om zijn natuurlijke omgeving.

Profiteer ook van een zeetocht met een schipper om de schoonheid van de Bretonse kust te ontdekken... of zelf kapitein van een schip te spelen aan het roer van een elektrische boot zonder vaarbewijs op de rivier de Crac'h.

Pointe de Kerbihan, une plage accessible par le sentier des douaniers à La Trinité-sur-Mer

Ontdek het douanepad van La Trinité-sur-Mer

Wandel langs de het spoor van douanebeambten om het erfgoed en de natuurgebieden van La Trinité-sur-Mer te ontdekken.

Van kreken tot fijne zandstranden, de landschappen kunnen worden ontdekt op het ritme van de getijden. De punt van Kerbihan en het huis van de douanebeambten, het grote strand van Kervillen en de fijnheid van het gouden zand, het strand van Men-Dû, dat de vreugde van de wandelaars en vissers met de kans, misschien, om het eilandje van Stuhan te bereiken.

Kies uw favoriete strand om nieuwe energie op te doen tijdens uw verblijf in Bretagne!

Vieux bourg de la Trinité-sur-Mer en Baie de Quiberon dans le Morbihan

La Trinité-sur-Mer, landzijde

Na een aangename lunch van zeevruchten of de onvermijdelijke crêpes aan de haven, zet u uw wandeling aan de landzijde voort. U zult de Rue de la Caserne ontdekken met zijn vele tuinen en de steegjes met huizen die nog in bloei staan.

Eindig uw bezoek aan de megalithische site van Petit Ménec, op enkele kilometers van de menhirs van Carnac.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.