Skip to main content
Sainte Barbe
© Alexandre Lamoureux
Abbaye Plouharnel
Plouharnel

Plouharnel, op het kruispunt van de Baai van Quiberon

Bij de ingang van het schiereiland Quiberon, opent Plouharnel de deur naar de oceaan. Een populaire bestemming voor surfers, de verschillende spots zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren surfers.

Buren Carnacde badplaats Plouharnel is een onmisbare plek voor liefhebbers van surfen in Zuid-Bretagne. Natuurliefhebbers zullen de stranden, de duinen en het fietspad naar de Côte Sauvage bij Quiberon weten te waarderen.

Ontdek ook de oude stad, een juweeltje om te ontdekken met zijn stenen huizen, een prachtig rieten huisje, de kapel Notre-Dame-Des-Fleurs en zijn albasten bas-reliëf.

Mis het dorp Sainte-Barbe niet, waar fonteinen, washuizen, smalle straatjes en steegjes dit dorp een discrete en bijzondere charme geven. Het fietspad loopt vlak langs het dorp. Een tussenstop is essentieel om de kapel van Sainte-Barbe. Vlakbij ligt het strand van Sainte Barbe, bekend om het surfen.

Village de Sainte Barbe

 

Plouharnel voor natuurliefhebbers

Als u een langzame reiziger bent, is Plouharnel een Bretons paradijs voor u! Adem de jodiumhoudende lucht van de oceaan in terwijl u een wandeling maakt langs degrote zandstranden, omzoomd door kilometers duinen. Aan de kant van de baai zijn de stranden perfect beschermd tegen de wind en de zeestromingen en nodigen ze u uit om talrijke trekvogels te observeren. U kunt ook te voet gaanvissen op het strand van Sables Blancs.

Vanuit Plouharnel kunt u hetfietspad nemen naarQuiberon en zijn Côte Sauvage, of om gemakkelijk de strandenvan Erdeven te bereiken.

Ontdek te voet hethistorische erfgoed via de wandelpaden.Overblijfselen van de Atlantikwall, megalithische sites, de benedictijnse abdijen van Sainte-Anne en Saint-Michel de Kergonan of de oude stad markeren de verschillende wandelroutes en prikkelen uw nieuwsgierigheid.