Skip to main content
Kerzerho
© A. Lamoureux
Randonnées
© Alexandre Lamoureux

GR 34: verken de baai van Quiberon van Auray tot Etel

Volg in Zuid-Bretagne de GR34, ook wel "sentier des Douaniers" (douanierspad) genoemd, over een afstand van 2000 km, en ontdek een verbazingwekkende kustlijn. Fantastische uitzichten over zee, een uitzonderlijk landschap bij elke stap, de verkwikkende adem van de open zee... Deze wandeling op de GR 34 in de Baai van Quiberon zal u vervullen met geluk!

Van Étel tot Auray is de route van de GR 34 herkenbaar aan de witte en rode markeringen. Het vertrekpunt moet worden bepaald aan de hand van de plaats waar u verblijft of op doorreis bent. De route van de GR 34 is bezaaid met bezienswaardigheden die u niet mag missen: Saint Cado in Belz, Carnac en zijn menhirs, La Trinité-sur-Mer en zijn multihulls, Auray en zijn historische centrum, Locmariaquer in de Golf van Morbihan, het schiereiland Quiberon en zijn wilde kust...

Neem een kaart of een topogids mee om alle praktische informatie voor elke etappe te verkrijgen: accommodatie, duur, afstand...

Balade Saint Cado

Wandeling langs de Ria d'Étel

Steek de brug van Lorois over, die de Ria d'Étel overspant, voordat u het dorp Saint Cado in Belz aan de oever bereikt. Vervolgens volgt u de rivier om de oesterbanken en talrijke eilandjes te ontdekken. In Erdeven, een authentiek Bretons dorp, doorkruist u het charmante landschapspark Keravéon van 20 hectare met zijn landhuis en zijn gestileerde poort. Iets verderop ontdekt u een uitzonderlijk megalithisch erfgoed: Kerzerho, Mané Braz, Chaise de César... menhirs en dolmens doorkruisen het landschap en de verdiepte paden. Daarna gaat het verder naarPlouharnel, met de imposante dolmen van Crucuno en zijn megalithische ommuring. Dan bereikt u het dorp Sainte Barbe en zijn kapel, met zijn discrete en bijzondere charme.

Côte sauvage de la presqu'île de Quiberon avec des plages de sable fin et la célèbre arche du percho

Ontdekking van het schiereiland Quiberon

Vanaf Plouharnel wrijven grandioze landschappen schouder aan schouder met kleine, verkwikkende paradijselijke hoekjes aan de oceaan- en baaizijde. Op de route zult u onvermijdelijk de landengte van Penthièvre oversteken , een natuurlijke brug van iets meer dan 22 meter, om het schiereiland te bereiken. Een adembenemende wilde kustlijn, fijne zandstranden, inhammen om "in te bijten", u zult niet kunnen stoppen met foto's maken tussen de Pointe du Percho, de boog van Port Blanc in Saint-Pierre Quiberon, het Château Turpault of de Pointe du Conguel in Quiberon. Het GR circuit op het schiereiland vormt een lus, evenals de route op Belle-île-en-Mer.

Sentier des douaniers

Wandeling om de oester en de megalieten te ontdekken

Verken Carnac en de weg van de beroemde alignementen, het dorp Saint Colomban en zijn prachtige fijne zandstranden. Ga dan naar La Trinité-sur-Mer en zijn jachthaven. Neem het douanepad en wandel langs de kwelders van Kervillen, die enkele jaren geleden zijn hersteld. Onderweg komt u bij de Pointe de Kerbihan met zijn ongelooflijke panoramische uitzicht op de baai van Quiberon en zijn kleine beschutte stranden. Een zuchtje vrijheid!

Wil je doorgaan? Ten oosten van de baai van Quiberon voert de GR34 u naar Locmariaquer, toegangspoort tot de Golf van Morbihan. Ontdek de Pointe de Kerpenhir en de megalithische site van de Table des Marchands. Daarna voert de route u via de rivier de Crac'h naar Auray en de haven van Saint Goustan.

GR34

De rondleiding van Belle-Ile-en-Mer

Een paar kilometer verder, op 45 minuten van Quiberon, brengt de GR34 u naar Belle-Ile-en-Mer, de Magnifieke. Het kustpad loopt rond dit prachtige eiland, het grootste van de eilanden in Zuid-Bretagne. Het hoogteverschil is aanzienlijk: 2000 m over de hele route! Reken op 5 dagen om de hele tocht over een afstand van 85 km te voltooien.

Waar wacht je nog op om je wandelschoenen aan te trekken?

Alle wandelingen in de baai van Quiberon
Alle fietstochten in de Baai van Quiberon

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.