Skip to main content
Port Blanc
© P. Baissac
Portivy
© Patrice Baissac
Port d'orange
© A. Lamoureux
Portivy
© Alexandre Lamoureux

Ontdek Saint-Pierre Quiberon en Presqu'île

Toeristische kaart

Ontdek Saint-Pierre Quiberon vanaf de landengte van Penthièvre tot aan de mooiste plekjes van de Côte sauvage. Ontdek een gebied dat in het westen begrensd wordt door de oceaan met zijn wilde kust, en in het oosten door de baai met zijn fijne zandstranden. Wanneer u in Saint-Pierre Quiberon bent, is de zee nooit ver weg.

Flaneren aan de wilde kust

Vanaf de charmante haven van Portivy neemt u het kustpad en volgt u de kilometerslange wilde kust. Tussen kliffen die door de wind zijn uitgesleten en door de golven zijn gebeeldhouwd, en duinen die hoog boven de zeespiegel uitsteken, kunt u emblematische plaatsen en uitzonderlijke uitzichtpunten bewonderen, zoals Port Bara, de boog van Port Blanc, en de Pointe du Percho.

Stranden voor elk wat wils

In Saint-Pierre Quiberon kunt u kiezen uit 17 stranden die voldoen aan al uw wensen op het gebied van rotsen, fijn zand en zee. Vissen , zwemmen, wandelen of gewoon luieren... beleef deze eenvoudige genoegens op onze fijne zandstranden.

Volgens uw wensen, profiteer van de vele watersportactiviteiten Er zijn veel verschillende soorten activiteiten om uit te kiezen, sommige aan de kant van de baai, andere aan de kant van de oceaan. Surfen, kitesurfen, strandzeilen, kajakken en duiken kunnen in alle seizoenen worden beoefend. Professionals wachten op u om in alle veiligheid hun passies te delen.

In juli en augustus wordt er toezicht gehouden op het strand van Kéraude bij de haven van Orange.

Authentieke havens

Portivy, een wereld aan het einde van de wereld, is de enige schuilplaats voor zeelui aan de oceaankant. In de kleine haven van Portivy ligt een vissersdorpje aan de kust. Maak een wandeling naar de kapel van Lotivy, en mis vooral de zonsondergang boven zee niet, een schouwspel dat avondwandelaars steeds weer weet te boeien.

Aan de baaizijde biedt de Port d'Orange een adembenemend uitzicht op de Baai van Quiberon. De promenade Eric Tabarly nodigt uit tot een wandeling langs de kust, waar prachtige villa's uit het einde van de 19e eeuw herinneren aan het ontstaan van het toerisme met de komst van de trein in 1882.

Hangende terrassen, nabijgelegen winkels en zomers vertier zorgen ervoor dat u kunt genieten van deze kleine haven. Het mooie strand van Kéraude met zijn heldere en fijne zand is een ideaal toevluchtsoord voor gezinnen.

Bekijk de promotievideo's van de stad Saint-Pierre Quiberon