Skip to main content
Ile de Houat
Hoëdic

Op weg naar de eilanden Houat en Hoedic

Toeristische kaart

Ontkoppeling gegarandeerd op de Bretonse eilanden Houat en Hoedic in de Morbihan. Vertrek voor een buitengewone vakantie op een steenworp afstand van de baai van Quiberon.

Op een steenworp afstand van de baai van Quiberon, ontsnapt u naar de eilanden Houat en Hoedic. De eilanden Houat en Hoedic, op slechts vijftien kilometer van het schiereiland Quiberon, bieden een andere omgeving voor een dag of een weekend in Morbihan, Bretagne.

Zodra u Houat en Hoedic oversteekt, wordt u begroet door adembenemende landschappen. Voor wandelaars zijn er verschillende kilometers paden langs de kust van deze twee betoverende eilandjes in het zuiden van Bretagne. De boottocht naar deze twee eilanden voor de kust is voldoende om even helemaal tot uzelf te komen. Tegen de tijd dat je er voet op zet, ben je bijna alles vergeten. Een onvergetelijke dag in het vooruitzicht!

Uitzonderlijke aard

Kleine juweeltjes van de natuur, de eilandenHouat en Hoedic verwelkomen u in al hun eenvoud en kunnen ontdekt worden in "slow" mode. Adem de frisse lucht in en voel hoe de wind je wangen roze kleurt.

Geniet van prachtige stranden met kristalhelder water helemaal voor uzelf. Bewonder blauwe distels, onsterfelijke duinen en de iconische zeelelie tijdens lange meditatieve wandelingen.

Profiteer van uw uitstapje om een vistochtje te maken naar de haven van Saint-Gildas in Houat of de haven van Argol in Hoedic. De ambachtelijke visserij is hier nog steeds de belangrijkste activiteit.

Boek uw overtocht bij het toeristenbureau. Vertrek per boot vanuit de havens van Quiberon, Locmariaquer of La Trinité-sur-Mer.