Skip to main content
La pointe des poulains à Belle île en Mer en Bretagne sud, Morbihan
© Sabatier Fanny
Belle Ile en Mer
© Simon Bourcier
Sauzon
© Berthier Emmanuel
Belle Ile en Mer côte sauvage
© Simon Bourcier
Aiguilles de Port Coton
© Simon Bourcier
Le Palais Belle Ile en Mer
© Simon Bourcier

Belle-Ile-en-Mer, een juweel in de kroon van Zuid-Bretagne

Maak tijdens uw verblijf in Zuid-Morbihan een uitstapje naar Belle-Ile en Mer.

Op 15 kilometer van Quiberon, in Zuid-Bretagne, laat Belle-Île-en-Mer, het grootste van de Bretonse eilanden, zich zien door zijn uitzonderlijke natuur! De kliffen van de wilde kustlijn, de stranden en zandbaaien badend in turkoois water, de heidevelden en valleien bieden adembenemend mooie landschappen.Vanuit de levendige haven van Le Palais, gedomineerd door de citadel van Vauban, ontdekt u de beroemde Pointe des Poulains, de haven van Sauzon en zijn vissershuizen met hun kleurrijke gevels, het strand van Donnant genesteld in de wilde kust, charmante bloemrijke dorpjes zoals Locmaria, de naalden van Port-Coton aan de kant van Bangor, de vuurtoren van Goulphar...

Vanuit Quiberon kunt u, na een overtocht van 45 minuten, genieten van een dagtocht naar Belle-Île, het grootste eiland van de Ponant. Belle-Ile-en-Mer is meer dan 20 km lang en 9 km breed en biedt natuurschoon en verrassende landschappen die veranderen met de getijden en de seizoenen.

Reserveer uw bootticket bij het toeristenbureau.

Plage de Donnant - Belle Ile en Mer

In Belle-Ile-en-Mer, geniet van de ontelbare stranden!

Het eiland telt 58 stranden, een combinatie van rotsachtige inhammen met turkoois water en grote zandstranden. Wilt u zich laten gaan? Ten zuiden van Bangor kunt u zich ontspannen op het strand van Donnant, dat bekend staat om zijn surf- en bodyboardplekken. Het eiland biedt ook een breed scala aan watersporten: zeilen, surfen, stand-up paddling, duiken, kajakken, zeevissen... aan al uw wensen zal worden voldaan.

Aiguilles Port Coton

Wat te bezoeken in Belle-Ile-en-Mer?

Bezoek na het aanmeren in de haven van Le Palais het kunst- en geschiedenismuseum van Belle-Ile in het hart van de citadel van Vauban. Ontdek in het noorden van het eiland de typische haven van Sauzon met zijn pastelkleurige huizen. Mis ook de Pointe des Poulains en het Sarah Bernhardt Museum niet.

In het zuiden van het eiland biedt de site van Port Coton een landschap van grillige rotsen van de meest uitzonderlijke. Deze wilde kustlijn heeft vele kunstenaars geïnspireerd, zoals Claude Monet en Matisse, die gecharmeerd waren van de schoonheid van de site. Niet ver daarvandaan beklimt u de 213 treden van de vuurtoren van Goulphar en ontdekt u Belle-Ile-en-Mer op een andere manier.

Belle Ile en Mer

Hoe bezoek je Belle-Ile-en-Mer?

Met zijn 82 km kustlijn is Belle-Ile-en-Mer populair bij wandelaars omwille van zijn vaak grandioze landschappen. Reken op ongeveer 4 dagen om het eiland te bewandelen en zijn prachtige landschappen te ontdekken. U kunt ook het eiland rondfietsen langs de fietsroutes... maar let op: de paden zijn verre van vlak!

Als u het meeste uit uw dag op het eiland wilt halen, zijn er vele manieren om u te verplaatsen: regelmatige busdiensten, autoverhuurbedrijven en andere gemotoriseerde voertuigen.

Tip: voor meer rust kunt u een bustocht maken om de belangrijkste historische bezienswaardigheden en iconische landschappen van Belle-Ile-en-Mer te bekijken.

In de zomer trekt Belle-Ile-en-Mer veel vakantiegangers. Denk aan boek uw boottocht U zult van tevoren een auto nodig hebben als u zich gemakkelijk wilt verplaatsen.

Van Quiberon naar Belle-Île, is er maar één stap.Wacht nietlanger en ontsnap voor een uitzonderlijk verblijf in de Morbihan!

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.