Skip to main content
Port Blanc
© T. Poriel
Côte sauvage
© T. Poriel

Verken de Côte Sauvage de Quiberon

Ontdek de Côte Sauvage op het schiereiland Quiberon met zijn verkwikkende landschappen die veranderen met de wind en de seizoenen. Een adem van verkwikkende lucht gegarandeerd!

De toegang tot het schiereiland van Quiberon is aan een zijden draadje.De landengte van Penthièvre, bekend als de tombolo, is op het smalste punt nauwelijks 22 meter lang! Geniet van het unieke uitzicht op de baai van Quiberon aan de ene kant, en de Atlantische Oceaan en Fort Penthièvre aan de andere kant.

Ten westen van het schiereiland Quiberon strekt de Côte Sauvage zich uit over een tiental kilometers van hetdorp Portivy inSaint-Pierre Quiberontot het kasteel Turpault inQuiberon. Erosie vormt deze granieten kustlijn in de loop der seizoenen. Steile kliffen, wilde kreken, bogen gegraven door de golven... Voortdurend gegeseld door de wind en de zee, biedt de Côte Sauvage u een verkwikkend schouwspel.

Côte sauvage

Côte Sauvage: kliffen, duinen en groene zones

De Pointe du Percho, gedomineerd door de overblijfselen van een douanepost, biedt een uitzonderlijk uitzicht op deze schitterende natuur. Beneden mag u de weelderige boog van Port-Blanc niet missen. De zogenaamde doorboorde rots, die u bij eb kunt bewonderen. Bij zonsondergang wordt de boog gesublimeerd als de avondlichten er overheen schijnen. Een blijvend natuurlijk schouwspel dat u terugbrengt naar uw wortels!

Vervolg uw wandeling langs de Côte Sauvage, en neem de tijd om te stoppen bij de mooie plekjes Port Bara en Port Rhu. Maar wees voorzichtig, want de kust blijft... Wild! Zelfs bij kalm weer kunnen de stromingen op de weinige stranden van de Côte Sauvage gevaarlijk zijn vanwege de golven. Respecteer het zwemverbod om in alle rust van de schoonheid van de natuur te genieten!

Ontdek de Côte Sauvage te voet of met de fiets

Om volop te kunnen genieten van deze weidse ruimte en de frisse lucht, bieden de gemarkeerde paden u een aantal zeer mooie routes.Te voet of met de fietsOp deze paden kunt u de volle kracht van de oceaan ervaren. Wandel over de8 km lange wandelpaden en doe nieuwe energie op, midden in de natuur, met uitzicht op de vaak machtige, altijd indrukwekkende zee. Met de fiets kunt ude groene weg nemenen langs de Côte Sauvage naarQuiberonrijden.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.