Skip to main content
Brec'h
© Alexandre Lamoureux
Chapelle de Saint Quirin
© Alexandre Lamoureux
Pont de Brec'h
© Lemon Prod

Brec'h

Brec'h, doorkruist door de vallei van de Tréauray, is een groene stad. Deze rijke natuurlijke omgeving beschermt talrijke dier- en plantensoorten. In de holte van deze vallei stroomt de rivier Loc'h, die bij de haven van Saint-Goustan overgaat in de rivier Auray alvorens uit te monden in de Golf van Morbihan. Langs de Loc'h stonden vroeger een groot aantal watermolens, onmisbaar voor het werk van de molenaars.

In Tréauray kon aan het eind van de jaren 1950 door de bouw van een stuwdam een grote vijver worden aangelegd. De vissers Veel sportvissers vissen graag op forel en snoek, terwijl wandelaars genieten van de paden die erlangs lopen. Het landschap verandert met de seizoenen en onthult nieuwe en ongerepte flora en fauna aan de bezoekers. In de lente bloeien de rododendrons en kleuren de oevers roze.

Mis het niet. De Ecomusée de Saint-Dégan ! Dit typisch Bretonse dorp, genesteld in de vallei van Tréauray, heeft zijn huisjes met rieten daken, zijn meubilair, zijn waterput en zijn broodoven, die vroeger door zijn inwoners werden gedeeld, bewaard.

Van het dorp Saint-Dégan, een mooie wandeling van 8 km Tijdens een wandeling over de landweggetjes en -weggetjes kunt u de vallei en de mooie kapel van Saint-Quirin ontdekken.

Achter de vredige aanblik van de gemeente gaat een veelheid aan dorpen, erfgoed, festivals en evenementen schuil om te ontdekken.