Skip to main content
Saint Cado
© A. Lamoureux
Pont Lorois
© Alexandre Lamoureux
Port Niscop
© Alexandre Lamoureux

Belz

Toeristische kaart

Het dorp Saint-Cado in Belz, een echte ansichtkaart van de bestemming, is een onmisbare plaats voor uw vakantie in de Baai van Quiberon.

Genesteld in de rivier van Étel, het eilandje Saint-Cado is verbonden met het dorp Belz door een kleine stenen brug en een grote geschiedenis. Aan het begin van de 20e eeuw was dit prachtige haventje de grootste sardinehaven van de Ria d'Étel!

De Pont-Lorois, een ander embleem van de gemeente, is de enige brug over de ria d'Étel. Hiermee kunt u het land van Lorient bereiken. Ontdek ook Port Niscop, aan de voet van de Pont-Lorois, een mooie en rustige baai die wordt afgeschermd door de Ria d'Étel, waar vroeger scheepswerven waren gevestigd. Niet ver van de kade bevindt zich een grot die door de zeelieden is opgericht ter nagedachtenis aan hun op zee omgekomen metgezellen.

Zowel in de zomer als in de winter biedt de Étel u een steeds wisselend schouwspel met de getijden. Maak een wandeling langs de wandelpaden in Belz, Locoal-Mendon en Étel om de uitzonderlijke fauna en flora te ontdekken. Uw favoriete plek zal zeker het eilandje Saint-Cado zijn!