Skip to main content
Cadoudal Locoal Mendon
Locoal-Mendon
Cadoudal

Locoal-Mendon, het platteland aan zee

Ontdek in Locoal-Mendon uitzonderlijke natuurgebieden zoals het schiereiland La Forêt, zijn pad en de Pointe du Verdon.

Inzoomenop het Cadoudal pad. In de stad Locoal-Mendon, richting Mendon nemen en vervolgens "Pointe de la Forest" volgen. Helemaal aan het eind is er een parkeerplaats aan de rand van het bos.

De wandeling begint op een tamelijk breed pad dat klimt naar een klein verzonken pad dat wordt begrensd door oude lage stenen muurtjes die met mos zijn begroeid. Hier zult u de "cache de Cadoudal " ontdekken, een Chouan generaal. Op een dijk markeren grote gehouwen stenen de ingang. Hou je ogen open! Binnen is er een kleine ruimte waarin men zich kan voorstellen dat de Chouans zich verbergen, om een hinderlaag voor de Republikeinen voor te bereiden. Kinderen zijn er dol op!

Iets verder ontdekken we een kleine open plek in het midden waarvan een prachtige eeuwenoude eik staat. We passeren opmerkelijke bomen, wortels op grondhoogte, takken en dan wordt de horizon helder.

De zee verschijnt door de bomen, dan wordt het pad kust en leidt naar een prachtig panorama van de ria d'Étel die verandert met de getijden. U zult oesterbanken ontdekken, kleine strandjes die u uitnodigen voor een contemplatieve pauze, dan bereikt u de punt van Beg er Lanneg en keert u terug naar uw vertrekpunt.

Ontdek de wandelpaden