Skip to main content

Oesterkwekers

Of u nu een bezoek brengt aan de producent, een rondleiding volgt in een oesterkwekerij of met uw voeten onder tafel gaat zitten voor een proeverij, geniet van de uitzonderlijkeoesters uit destreek.Oesters uit de Ria d'Étel, met weinig jodium en een fijne zeesmaak, die uit de baai van Quiberon en de baai van Plouharnel, met complexe en gevarieerde smaken of oesters uit de rivieren Auray, Saint-Philibert en Crac'h, met subtiele zeewiersmaken... er is hier voor elk wat wils!

bezoeken aan oesterkwekerijen worden door sommige producenten georganiseerd. Ontdek de oesterteelt tijdens een bezoek aan een oesterkwekerij om meer te weten te komen over het beroep van oesterkweker. Aan het eind van het bezoek wordt een proeverij aangeboden.

U kunt ook een maaltijd gebruiken in een van de proeverijen van het gebied. Oesters, rauwe, gekookte en gevulde schelpdieren, gerookte vis, gegrilde kreeften en andere bereidingen zullen uw smaakpapillen prikkelen.

U vindt ook de gids van de plaatselijke producenten en alle praktische informatie in onze toeristische gidsen.

Bekijk de resultaten op de kaart (22 resultaten)
Gemeente
Reset alle filters
22 resultaten
print
in Locoal-Mendon

Detailhandel in holle oesters en kokkels die in de Ria d'Etel worden geproduceerd, in de Ria gerijpte platte oesters en andere schelpdieren, afhankelijk...

Logo Viviers de la Ria définitif
in Locmariaquer

Huis opgericht in 2016 door de familie Godec. Kleinhandel in fijne holle oesters uit Zuid-Bretagne in Locmariaquer bij Le Falzen op de weg naar...

Vente et dégustations d'huitres - Locmariaquer
in Plouharnel

La Cabane à Jo nodigt je uit voor het simpele geluk van het proeven van oesters, met je voeten in het water, genietend van het uitzicht op de...

LaCabaneàJoPlouharnel
in Belz

In de buurt van de emblematische site van St Cado, bieden Christophe en zijn team u in hun directe verkoopgebied oesters, schaaldieren, schaaldieren...

L'huitre de Saint Cado
in Saint-Philibert

Bij Eric Cailloce's zijn oesters de vrucht van familieknowhow en traditie sinds 1925. Detailhandel in oesters, schelp- en schaaldieren rechtstreeks van de...

Cailloce Eric - ostréiculteur - Saint Philibert
in Carnac

Sinds 1937 bieden wij onze oesters aan die in de baai van Quiberon worden gekweekt. Rechtstreekse verkoop van holle oesters, platte oesters, schelpdieren,...

TibidyCarnac1
in Locmariaquer

Onze winkel biedt een breed scala aan schelpdieren. Wij kunnen ook uw visgerechten op reservering bereiden. Buiten het zomerseizoen (april tot september)...

les+vivers+de+loc'ker+plateau+fruits+de+mer+(1)
in Carnac

"Van de zee naar het bord" Oesterkweker Ty Naod met zijn voeten in het water tegenover de Anse du Pô. Detailhandel. Oesters en...

Ty Naod - Les Huîtres de Fred
in Locoal-Mendon

Coralie en Etienne heten u welkom in hun oesterkwekerij gelegen aan de beroemde weg van Cadoudal, op het schiereiland Locoal. Rechtstreeks vanaf de...

accueil vente directe
in Locmariaquer

De site is open voor afhaalverkoop van maandag tot donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, afhankelijk van de laagwatertijden, anders...

Locmariaquer_Ets_Tironneau_Accueil chantier
in Locmariaquer

Sinds 1996 gevestigd in de Golf van Morbihan, cultiveert Ronan zijn passie voor oesters, van het verzamelen in de natuurlijke omgeving, het kweken tot de...

Ronan Lorgeoux Ostréiculteur
in Erdeven

Yann Congratelle, wiens familiebedrijf al 3 generaties lang gevestigd is in de Po in Carnac.12 keer medaillewinnaars waaronder 9 op het Concours Général...

Yann Congratelle
in Plouharnel

U te verwelkomen op de site is voor mij de gelegenheid om mijn boeiende beroep als oesterkweker te presenteren. U kunt ter plaatse oesters en andere...

AutourduPôPlouharnel
in Saint-Philibert

De winkel van Maison Quintin biedt u oesters, schelp- en schaaldieren uit eigen bassins. Oesters worden gekookt en geopend en visgerechten worden...

perle-de-quéhan-st-philibert-morbihan-bretagne-sud
in Locoal-Mendon

De oesterkwekerij Les Huîtres de La Baie de Locoal ligt in het hart van de Ria d'Etel op het schiereiland Locoal. Traditionele oesterkwekers sinds 1992,...

huitres -de-la-baie-locoal-mendon-morbihan-bretagne
in Locmariaquer

De scheepswerf, die in 1995 werd overgenomen door Eric le Gros, opent zijn deuren voor het publiek voor een proeverij van schelpdieren en visrillettes van...

IMG_20220711_171021 (1)
in Saint-Philibert

Rechtstreeks uit onze tanks en vijvers, neem een golf van mariene frisheid met de producten aangeboden voor de detailhandel. Oesters, mosselen, kokkels,...

istrenn-passion-st-philibert-morbihan-bretagne-sud

Oesters, een must voor de eindejaarsfeesten, zijn echte voedingsschatten, natuurproducten die het resultaat zijn van een duurzame en traditionele activiteit, en van de passie van het beroep van oesterkweker die in de loop der tijden, op het ritme van de getijden, de kustlijn van onze streek vorm geeft. 134 schelpdierkwekerijen zijn geconcentreerd op ons grondgebied. De baai van Quiberon is een unieke plek in Frankrijk voor het kweken van platte oesters in diep water en het op natuurlijke wijze verzamelen van deze oesters.

Als bakermat van de platte oester, waarvan de eerste oesterbanken aan het eind van de 19e eeuw in Étel ontstonden, profiteert onze regio van een zeer gunstig milieu voor de oesterteelt: het klimaat, het zeer zuivere water, en een enorme oppervlakte voor de diepzeekweek met 2.500 hectare aan bedden. Deze vakmensen zijn gepassioneerd door hun werk en zetten zich in voor een product van uitzonderlijke kwaliteit. De oester, een natuurlijk product met erkende voedingseigenschappen, wordt door iedereen gewaardeerd. Het is een compleet voedsel, tonisch, rijk aan eiwitten, overvloedig aan vitaminen en mineralen, en licht.

Een 100% natuurlijke kweek

Op ons grondgebied wordt de oester gekweekt hetzij op hetstrand, vaak in oesterzakken die op tafels worden gelegd, hetzij op de bodem van het water zoals in de baai van Quiberon. Van het kweken tot het oogsten worden geen geneesmiddelen of chemicaliën gebruikt. Het schelpdier filtert het zeewater om te vangen wat het nodig heeft om te ademen en te groeien, en alles wat het nodig heeft is van nature aanwezig in het water! Meer dan 100.000 ton kwaliteitsoesters worden elk jaar in de wateren van Morbihan geproduceerd.

Hol of plat?
De holle oester die in Frankrijk, zoals in het grootste deel van de wereld, op de markt wordt gebracht is de Crassostrea gigas, afkomstig uit het noordwesten van de Stille Oceaan, en in de jaren zeventig geïntroduceerd na het verdwijnen van de Crassostrea angulata, bekend als de Portugese oester, die door een fulgurerende ziekte was gedecimeerd. De platte oester Ostrea edulis was tot in de vorige eeuw de enige bekende oester in Frankrijk. Tegenwoordig wordt hij als zeldzaam beschouwd, maar hij wordt geboren en gekweekt op ons grondgebied, met name in de baai van Quiberon. De productie is gering (3.000 ton per jaar, tegen 110.000 ton voor de creuse op nationaal niveau) en hoofdzakelijk geconcentreerd in Bretagne. Deze primaire productie van platte oesters is gebaseerd op natuurlijke afvang en de know-how van een handvol oesterkwekers.

Rauw of gekookt...
Om hun subtiele smaak volledig tot zijn recht te laten komen, is het beter ze tepletten dan ze door te slikken... en de zuurgraad van azijn of citroen niet te misbruiken. Oesters worden zeer snel gekookt om hun tonische smaak te behouden (enkele seconden gepocheerd in kokend water, nauwelijks enkele minuten in de oven).

De oestervisserij is gereglementeerd. Alle informatie is te vinden op de websitewww.pecheapied-loisir.fr

kaart