Skip to main content
Chapelle Sainte Avoye
© A. Lamoureux
Pluneret
Rivière du Bono
© A. Lamoureux
Pont du Bono
© A. Lamoureux

Pluneret

Pluneret ligt aan de oever van een ria in de Golf van Morbihan en is omgeven door twee kustrivieren: de rivier Auray in het westen en de rivier Sal in het oosten. Deze rivieren leven op het ritme van de getijden, waardoor de slikken zichtbaar worden die de vele vogels voeden die er komen schuilen.

Aan de oevers van de rivier de Sal, in het dorp Sainte-Avoye , staat een van de mooiste kapellen van de streek. Het dateert uit de 16e eeuw en is geklasseerd als Historisch Monument. Het maakt indruk op de bezoeker door zijn architectuur en omvang. Binnen ontdekt u een uitzonderlijk stuk: een polychroom doksaal uit de Renaissance, volledig gebeeldhouwd.

Vanaf het dorp Sainte-Avoye neemt u het kustpad rond de Golf van Morbihan. Op dit pad, dat naar de haven van Le Bono leidt, ligt een botenkerkhof waar oude houten schepen begraven liggen waarvan de gekleurde verf in de loop der tijd is afgebladderd. Op de begraafplaats van de stad ligt de Comtesse de Ségur. De beroemde kinderboekenschrijver verbleef regelmatig in een van de kastelen in het stadje.