Skip to main content
Quiberon centre
© A. Lamoureux
Conguel Quiberon
© T. Poriel
Côte sauvage
© Patrice Baissac
Cote sauvage
© A. Lamoureux
Quiberon plage
© A. Lamoureux
Port Haliguen
© A. Lamoureux

Bezienswaardigheden in Quiberon

Ontdek de badplaats Quiberon. Op het programma: ontspanning, wilde natuur, fijne zandstranden en erfgoed!

Paddle Quiberon

Quiberon en de geneugten van het strand

Aan de oostkant heeft Quiberon prachtige stranden die beschut liggen tegen de wind, echte kleine Bretonse paradijselijke hoekjes.

Het schiereiland van Quiberon is ook een schitterend speelterrein voor watersporten: surfen, zeilen, kitesurfen, strandzeilen... aan u om de watersportactiviteit te kiezen die bij uw stemming van de dag past!

Port Haliguen

Haven Haliguen

Port Haliguen, ooit een kleine strandhaven waar visserij- en handelsactiviteiten werden ontwikkeld, is nu een jachthaven met 1200 ligplaatsen voor jachten, vissers- en passagiersschepen.

Ideaal gelegen aan de ingang van de baai van Quiberon en dicht bij de eilanden, heeft de haven al zijn charme behouden. De emblematische vuurtoren, gebouwd in 1856, en het huis van de vuurtorenwachter, waar tegenwoordig kunsttentoonstellingen worden gehouden, zullen u betoveren.

Te voet bent u in tien minuten in het centrum van Quiberon met al zijn winkels.

Conguel

Het punt van de Conguel

Op het zuidelijkste puntje van het schiereiland, het mooie kleinePointe du Conguel(1 km lang en 200 meter breed). Een gevoel van "het einde van de wereld" komt over je als je het pad neemt dat er omheen leidt. Er is een oriëntatietafel en grote stenen platen, de overblijfselen van de zeewierovens waar zeewier werd verbrand voor de sodafabrieken.

Aan de overkant markeert de vuurtoren van Teignouse de scheiding tussen de baai van Quiberon en de oceaan. Hier kunt u genieten van een weids uitzicht op de eilanden voor de kust. Voor vroege vogels, een idyllische plek om de zonsopgang te begroeten.

Dit punt wordt beschermd door het Conservatoire du littoral. Alleen toegang voor voetgangers. Honden en fietsen zijn niet toegestaan.

Quiberon plage

Quiberon, badplaats en thalassotherapiecentrum

Aan het zuidelijke uiteinde van het schiereiland ligt Quiberon, een bekende badplaats, met een uitzonderlijke ligging en een uitzonderlijk klimaat tegenover de Atlantische Oceaan.

Geniet van de Grande Plage, en eet een ijsje met uw voeten in het zand, en sluit de dag af met een shopping spree in de vele winkels in Quiberon.

En voor een moment van pure ontspanning, trakteer uzelf op een behandeling of een verblijf in het thalassotherapie Sofitel Thalassa.

Château Turpault Quiberon

Een erfgoed om te ontdekken

Quiberon heeft ook megalithische schatten, met name de Goalennec menhir met uitzicht op de wilde kust en mooie pittoreske dorpjes, zoals Kermorvan of Saint-Julien. Wandelpaden nodigen u uit om ze te voet te ontdekken.

Ontdek ook het kasteel van Turpault, een privé-eigendom, gelegen op de punt van Beg er Lann of Pointe de la Lande. Het kasteel markeert de toegang tot de wilde kust. Dit herenhuis in Anglo-middeleeuwse stijl werd in 1904 gebouwd door Georges Turpault, een spinner uit Cholet, die het de naam"Château de la mer" gaf. Het werd later door de inwoners van Quiberon omgedoopt tot Château Turpault, en aangezien het nog steeds particulier bezit is, kan het niet worden bezocht.

Saint Julien quiberon

Flâner dans les villages

Saint-Julien, Kermorvan, Kerniscop... partez à la découverte des villages authentiques de la ville dans des ruelles étroites, où les maisons de pierre, souvent blanchies à la chaux, sont envahies par les fleurs en saison. 

De cette vie de village, témoignent encore les lavoirs, comme celui du Ragot, aujourd’hui aménagé en jardin paysagé. Une jolie balade à découvrir, dans un lieu insolite créé et entretenu par l’association Agapanthe, avant d'emprunter le sentier dans la lande pour rejoindre la Tour de Locmaria.

Le Tire bouchon, train qui relie auray à quiberon facilement

De Tire-Bouchon: een zomertrein met de voeten in het water!

Om op het schiereiland Quiberon te komen en te gaan, neemt u de " Banden-Bouchon"de zomertrein die Auray met Quiberon verbindt. Maak van de gelegenheid gebruik om een dag door te brengen op een van de fijne zandstranden van het schiereiland.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.