Skip to main content
Printemps cote sauvage
Locmariaquer
© Alexandre Lamoureux
Spi Ouest France
© Tracy Lavenant

Geniet van de lente in de baai van Quiberon

In het voorjaar is het klimaat in de baai van Quiberon zacht, en de uitdrukking "het is meerdere keren per dag mooi weer" zal tijdens uw verblijf in Bretagne waarschijnlijk waar blijken te zijn.

Op minder dan 3 uur met de trein van Parijs, profiteer van de paasvakantie en de lange weekenden in mei om de natuurlijke schatten van de Baai van Quiberon te ontdekken met uw gezin of met z'n tweeën.

La rivière d'etel près de Belz pour les amoureux de la nature et les passionnés d'ornithologie

Het ontwaken van de Bretonse natuur

De baai van Quiberon is in het voorjaar een paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers! Als de lente komt, zingen de vogels, bloeien de velden en worden de dagen langer... Wat is er aangenamer dan alleen te zijn met de natuur?

Aan de Côte Sauvage kunt u de maritieme gordeldieren bewonderen die een roze tapijt vormen op de hooggelegen duinen. Observeer de grutto's, de trapvogels, de grauwe gors en hun meeuwverwanten terwijl ze fladderen en zingen. Loop langs de Rivier van Etel die ook een uitzonderlijke flora en fauna herbergt, en vele soorten zeevogels. Verder naar het noorden, in de vallei van Tréauray, staan de rododendrons in volle bloei en kleuren de oevers roze.

Pêche à pied à Locmariaquer pendant les grandes marées

Je eerste zeebad van het jaar in de baai van Quiberon?

Wat kan er heilzamer zijn dan je batterijen weer op te laden door te profiteren van de deugden van zeewater? In het voorjaar kunnen al diegenen die van glijden houden investeren in golven en kabbelen. En de dappersten nemen hun eerste duik in april. Adem de verkwikkende lucht van onze kusten in!

Tijdens de hoogtijAls het vloed is, vullen de schelpdieren de emmers van de vissers te voet. De terugkeer van de lente betekent ook de hervatting van de cruises op de Golf van Morbihan en de Ria d'Etel.

Yoga sur la plage de quiberon une activité de bien être et de relaxation en plein air

Goede voornemens voor de lente

De lente is het seizoen van vernieuwing! Het is de tijd om te doen wat goed voelt, en je batterijen op te laden. Doe het rustig aan en ga weer sporten. Beoefen wellness-activiteiten in de buitenlucht - yoga, ontspanning, meditatie - die de harmonie van lichaam en geest bevorderen.

De fietsen en wandelen zijn ook geweldige mogelijkheden om van de natuur te genieten en je energie op te peppen. Wandel of fiets over de paden, langs de zee of op het platteland.

Evénement nautique en Baie de Quiberon, le Spi Ouest France

De grote lente-evenementen in de baai van Quiberon

Van grote evenementen markeren het begin van het seizoen in de baai van Quiberon.

Met Pasen brengt de Spi Ouest France bijna 500 boten samen voor 4 wedstrijddagen in La Trinité-sur-Mer.

In mei vindt in Quiberon het sint-jakobsschelpfestival plaats. Dit evenement zet de sint-jakobsschelp uit de baai van Quiberon in de schijnwerpers.

De Semaine du Golfe, die om de 2 jaar plaatsvindt, is een groot internationaal maritiem festival. Het verenigt meer dan duizend "karakterboten" in de hele Golf van Morbihan. De openingsparade op maandag en de slotparade op zaterdag brengen alle boten, van alle vloten, samen voor een prachtig nautisch spektakel. Er zijn ook talrijke evenementen gepland in Auray, Locmariaquer en Saint-Philibert.

Raadpleeg de agenda

Wacht niet langer en boek uw voorjaarsvakantie in de baai van Quiberon om te genieten van de plaatselijke cultuur en gastronomie!

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.