Skip to main content
Kerhillio Strand
Kerhillio_1_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
dune-plage-kerhillio-erdeven_1656x1104
ocean-plage-kerhillio-erdeven_1656x1101
Kerhillio_3_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
Kerhillio_4_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
Kerhillio_5_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud

Kerhillio Strand

Kerhillio
56410 Erdeven
Een familiestrand met wit zand, met een adembenemend uitzicht op het schiereiland Quiberon en Belle-Île. Als de horizon helder is, kun je Groix op zijn smalst zien! Het is ook HET strand voor boardsporten: strandzeilen, surfen en kitesurfen, stand-up paddle... Dit is een bekende plek, waar watersportbijeenkomsten en -wedstrijden plaatsvinden.

In de zomer worden zones ingericht zodat iedereen het strand kan gebruiken zonder in de weg te lopen. Zwemmers en sporters: er is voor elk wat wils!

- Surfen en windsurfen: buiten de zwemzone (gele bollen)
- Kitesurfen: zuidoostelijk deel van het strand na de gele cilindervormige boeien. Optuigen en te water laten: alleen voor deze zone, op het strand gemarkeerd door twee "Kitesurfmarkers".
- Zeilboot: 15.000 m2 oppervlakte, van 16 september tot 14 juni en van 15 juni tot 15 september van 8 tot 10 uur en van 20 tot 22 uur, buiten de badzone.
- Dynamische vliegers: buiten de badzones. Van 2 juli tot en met 31 augustus is er elke dag van 12.30 tot 19.00 uur een EHBO-post aanwezig: er wordt gezwommen onder toezicht.

Er zijn 2 zeepaardstoelen en 2 Tiralos beschikbaar en er is een toegangsmat geïnstalleerd voor personen met beperkte mobiliteit. Het strand heeft in 2019 het Handiplage label gekregen.

Honden zijn van 1 april tot 30 september niet toegestaan op het strand, ook al zijn ze aangelijnd. Paarden zijn niet toegestaan in het weekend van 1 mei, 8 mei, Hemelvaartsdag, Pinksteren en van 1 juni tot 30 september van 10.30 tot 20.00 uur. Beperkte doorgangsgebieden. De parkeerplaatsen zijn gratis behalve in juli en augustus: veel extra parkeerplaatsen op gras tegen betaling vanaf de middag: 1 €. Let op de vlaggen, respecteer de instructies, het gaat om de veiligheid van uw kinderen en die van u. Toegang voor noodgevallen: Er is een 5 meter brede corridor gemaakt in de 300 meter lange kuststrook, gelieve deze te respecteren.
Kerhillio
56410 Erdeven

Uitrusting

Parkeerplaats
Restaurant

Diensten

Douche
Drinkwater
Hippocampe rolstoel voor volwassenen (strand)
Hulppost
Tiralo (strand)
Toiletten

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen