Skip to main content
Port de plaisance de La Trinité-sur-Mer
port-trinite-sur-mer-morbihan-bretagne-sud

Jachthaven van La Trinité-sur-Mer

Cours des Quais BP 12
56470 La Trinité-sur-Mer
De haven van La Trinité-sur-Mer, gekozen door Eric Tabarly om de Pen Duick II te bouwen die hem beroemd maakte in 1964 toen hij de tweede editie van de Engelse Transat won, is in de loop der jaren een zeilmekka geworden, dankzij de krachtpatsers van de regatta die hier altijd zijn gekomen om hun vak te leren en hun lauweren te oogsten.

De grote namen in de oceaanraces zijn regelmatige bezoekers van deze haven, die gezegend is door de natuur. La Trinité-sur-Mer ligt goed beschut aan het einde van de ria en is een ideale thuishaven voor bemande races (500 boten in het voorjaar voor de "Spi" en de "Tour de Belle-Ile"), maar ook een perfecte trainingsbasis voor de beroemde "reuzen van de zee" (monohulls van 60 voet, maxi-timarans, enz.).

De natuur heeft er ook een belangrijk oesterkwekerijcentrum van gemaakt, met enkele zeer aangename stranden. Zoals blijkt uit de aanwezigheid van talloze megalieten heeft de mens dit gebied al lang weten te waarderen. Vandaag de dag praten ze graag bij over de races van de dag onder het genot van een goede maaltijd, in de haven of in een van de rustigere straatjes die de tijdloze charme vormen van het oude "dorp" La Trinité-sur-Mer.
Cours des Quais BP 12
56470 La Trinité-sur-Mer

Activiteiten

Marina

Gesproken talen

Frans

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen