Skip to main content
Jachthaven van La Trinité-sur-Mer
port-trinite-sur-mer-morbihan-bretagne-sud

Jachthaven van La Trinité-sur-Mer

Cours des Quais BP 12
56470 La Trinité-sur-Mer
Gekozen door Eric Tabarly om de Pen Duick II te bouwen die hem in 1964 beroemd maakte door de tweede editie van de Engelse Transatlantische race te winnen, is de haven van La Trinité-sur-Mer in de loop der jaren een zeilmekka geworden dankzij de "locomotieven" van de regatta die hier altijd hun vak kwamen leren en hun lauweren kwamen ophalen.

De grote namen van de oceaanraces bezoeken deze door de natuur bevoorrechte haven. La Trinité-sur-Mer ligt goed beschut op de bodem van zijn ria en is een ideale thuishaven voor bemande races (500 boten in het voorjaar voor de "Spi" en voor de "Tour de Belle-Ile"), maar ook een perfecte trainingsbasis voor de beroemde "reuzen van de zee" (monohulls van 60 voet, maxi-timarans, enz.).

De natuur heeft er ook een groot oesterkweekcentrum van gemaakt, en gezorgd voor zeer aangename stranden. Zoals de aanwezigheid van talrijke megalieten bewijst, heeft de mens deze plek al lang weten te waarderen. Vandaag herhaalt hij graag de regatta van de dag rond een goede tafel, aan de haven of in een van de rustigere straatjes die de tijdloze charme uitmaken van het oude "dorp" La Trinité-sur-Mer.
Cours des Quais BP 12
56470 La Trinité-sur-Mer

Activiteiten

Jachthaven

Gesproken talen

Frans

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen