Skip to main content
Pluvigner - Saint-Trémeur
Randonnée-Pluvigner-Morbihan-Bretagne-Sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Pluvigner - Saint-Trémeur

Fontaine Saint-Guigner Rue du Tanin
56330 Pluvigner

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Medium
Duur 02:30:00
Distance 10km
Fontaine Saint-Guigner Rue du Tanin
56330 Pluvigner
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Gele bordjes - Het hele jaar Deze wandeling gaat langs de fontein van Saint-Guigner, de archeologische site van Talhouët, de dorpen en het platteland van Pluvigny.

Vertrekpunt: Loop vanaf het fontein-washuis de Rue du Tanin op. Steek op het kruispunt de weg over en sla linksaf de rue Abbé Le Barh in. Sla linksaf de rue Hent Halré in. Aan de overkant volgt u het pad naar de weg.

Stap voor stap:

1- Steek de weg over, ga rechtdoor. Neem het pad, ga 700 m verder tot aan de weg.

2- Draai naar rechts, loop in de richting van Botioche. Steek op 700 m een beek over bij de brug.

3- Sla linksaf en neem het pad dat naar de archeologische site van Talhouët leidt. Opgravingen die tussen 1983 en 1989 op deze site zijn uitgevoerd, hebben overblijfselen uit de ijzertijd en de oudheid aan het licht gebracht. Gezien de goede staat van de site werd een lichte restauratie uitgevoerd met graniet afkomstig van de site. De site bestaat uit twee afzonderlijke elementen: in het midden van het plateau, de overblijfselen van een Gallische nederzetting en, aan de zuidelijke rand, twee oudere cirkelvormige begravingen. Dit zou een boerderij geweest zijn, ruwweg beschermd door een omheining die de helling van het plateau volgt. Het bewoonde gebied, in het midden, wordt begrensd door een omheining met een oppervlakte van 250 m², die in het westelijke deel een vierhoekig gebouw uit de 3e eeuw v.Chr. beschermt. Een cirkelvormig gebouw uit de 2e eeuw v.Chr. grenst aan deze eerste nederzetting. Ga verder in de richting van de weg.

4- Steek de weg over en ga Bréventec binnen. Sla bij de waterput linksaf het pad op. Volg de borden door het domein van de waterunie. Ga onderaan het pad naar links, steek de beek over en ga het pad omhoog.

5- Bij de weg linksaf richting Saint-Trémeur. Ga na 1 km linksaf het pad op. Ga verder langs de houten vlonders en langs de dijk. Ga aan het einde van het pad naar links.

6- Steek de weg over naar Sainte-Anne d'Auray. Volg het pad aan de overkant richting Kervic. In Kervic ga je naar rechts en volg je het pad 350 m.

7- Sla linksaf bij de houten loopbrug. Volg de beek en het pad tot Loguiviec.

8- In Loguiviec sla je linksaf en neem je het verzonken pad rechts langs het huis. Bij de waterput ga je rechtsaf de heuvel op. Steek bij het kruispunt de weg over en neem het pad aan de overkant voor 500 m.

9- Ga bij het kruispunt naar links en volg het pad tot aan de weg. Steek de weg over om bij de Saint-Guigner fontein en de Tanin wasplaats te komen.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen