Skip to main content
Locoal Mendon - Circuit Le Chemin de Cadoudal - Pointe de la Forest
locoal-mendon-alexandrelamoureux
baiequiberon18%40alamoureux+_mg_5034

Locoal Mendon - Circuit Le Chemin de Cadoudal - Pointe de la Forest

La Forest
56550 Locoal-Mendon
Duur: 50 minuten
Afstand: 3 km
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Neem een draagzak mee, want een deel van het circuit is niet toegankelijk voor kinderwagens.

Dit circuit is een wandeling tussen land en zee, aan de rand van de Ria d'Étel.

Vertrek : Vanuit Locoal-Mendon de richting Locoal volgen, het dorp voorbijrijden en aan de linkerkant de borden "Pointe de la Forest, Chemin de Cadoudal" volgen. Vanaf de parkeerplaats aan de rand van het bos (landgoed La Forest), bij de grote wegwijzer "Chemin de Cadoudal".

1) U begint de wandeling op een vrij breed pad dat klimt naar een klein holle weg, begrensd door oude lage stenen muurtjes bedekt met mos. Hier ontdekt u de schuilplaats van Cadoudal, generaal Chouan. Op een dijk markeren grote stenen de ingang. Hou je ogen open! Binnen is er een kleine ruimte waarin men zich Chouans kan voorstellen die een hinderlaag voor de Republikeinen voorbereiden. Kinderen zullen het geweldig vinden!

2) Iets verderop is er een kleine open plek in het midden waarvan een prachtige eeuwenoude eik staat. Je komt opmerkelijke bomen tegen, wortels net boven de grond, takken en dan klaart de horizon op.

3) De zee verschijnt door de bomen, dan wordt het pad kustachtig en leidt naar een prachtig panorama van de Ria d'Étel, veranderend met de getijden. U ontdekt oesterbanken en kleine strandjes die uitnodigen tot een contemplatieve pauze. Vervolgens bereikt u de Pointe de Beg er Lanneg en keert u terug naar het vertrekpunt.
La Forest
56550 Locoal-Mendon

Kenmerken van de route

Duur 00:45:00
Distance 3km
Gemeente van vertrek Locoal-Mendon

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen