Skip to main content
Pêche à pied à Locmariaquer pendant les grandes marées
© Alexandre Lamoureux

Locmariaquer, aan de ingang van de Golf van Morbihan

Locmariaquer, een authentiek Bretons dorp met oude huizen en een karaktervol haventje, is ook het ideale vertrekpunt om de Golf van Morbihan te verkennen.

Départ en bateau pour visiter le Golfe du Morbihan et découvrir l'île aux moins u l'île d'Arz

Bezoek de Golf van Morbihan

Kom aan boord van een speedboot of een oud zeilschip, geniet van de uitzonderlijke natuurlandschappen en bezoek het Île-aux-Moines en het Île d'Arz voor een gegarandeerde verandering van omgeving!

Vanaf de punt van Kerpenhir kunt u de boten observeren die de ingang van de Golf van Morbihan oversteken en de sterke zeestromen die binnenstromen. Aan de overkant ziet u ook Port-Navalo, het uiterste puntje van het schiereiland Rhuys.

Pêche à pied à Locmariaquer pendant les grandes marées et dégustation de fruits de mer et huîtres

Locmariaquer, een paradijs om te voet te vissen

Tussen de Golf en de Oceaan, Locmariaquer heeft niet minder dan 8 stranden in een natuurlijke en ongerepte omgeving. Wild, familie of geschikt voor maritieme activiteiten, elk strand heeft zijn eigen persoonlijkheid voor een ontspannen vakantie of watersport.

Tijdens de hoogtijBij vloed kunt u met uw gezin te voet gaan vissen. Het plezier van het graven naar krabben, kokkels, alikruiken en mosselen in het zand en de waterpoelen is aan u! Locmariaquer, bekend als de "Stad van de Oesters", nodigt u uit om zijn oesterkwekerijen te ontdekken en zijn gejodeerde oesters te proeven.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.