Skip to main content
Plage de Kerhilio
© Patrice Baissac
Erdeven plage de Kerouriec
© Patrice Baissac
Plage de Kerhilio et sa grande plage de sable fin à Erdeven en Morbihan
© Patrice Baissac
Coucher de soleil Erdeven
© Patrice Baissac

Erdeven en zijn 8 km stranden en wilde duinen

Het strand van Kerhillio is het familiestrand bij uitstek met een adembenemend uitzicht over het schiereiland Quiberon en Belle-Île-en-Mer. Het is ook HET strand voor boardsports! Sportievelingen kunnen zich wagen aan strandzeilen, surfen, kite-surfen of stand-up paddling. In 2019 heeft het strand van Kerhilio het label Handiplage gekregen, waardoor er autonome, ondersteunde tewaterlatingsstoelen beschikbaar zijn, zoals zeepaardjes of tiralo's bij de strandopgang.

Plage de Kerouriec à Erdeven en Bretagne sud

Het meer rotsachtige strand van Kerouriec is ideaal voor ontspanning... en om te voet te gaan vissen, voor een absolute rustpauze. Een tiralo en een zeepaardje stoel zijn beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit.

Kerminihy, het ruigste strand van Erdeven, strekt zich uit tot aan de monding van de Etel. De stromingen van de Etel bar maken het gevaarlijk en zwemmen is verboden aan de rechterkant... maar het bewonderen van de golven en deze wilde natuur is al een groot geschenk! Ongebruikelijk, het strand van Kerminihy herbergt nog steeds een bunker van de Atlantikwall.

U kunt ook de beschermde duinen verkennen, die in hun wilde staat bewaard zijn gebleven, door te wandelen over de paden, groene wegen en fietspaden! Label Grand Site de France, ze maken deel uit van de meest Groot duinmassief van Bretagne die zich uitstrekt over 35 km van Gâvres tot Quiberon.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.