Skip to main content
Kerouriec Strand
plage-dune-kerouriec-erdeven_1656x1104
ocean-plage-kerouriec-erdeven_1656x1104
Kerouriec_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
Kerouriec-2_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
Kerouriec _5_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud
Kerouriec_4_Erdeven_Morbihan_Bretagne Sud

Kerouriec Strand

Kerouriec
56410 Erdeven
Een familiestrand met grover en goudkleuriger zand dan Kerhillio, maar niettemin zeer aangenaam. Het is iets meer beschut tegen de wind dan het hoofdstrand dankzij de gebogen vorm en de rotspunten.

Hoewel het zwemmen minder geschikt is voor de kleintjes, is het de ideale plek om ze kennis te laten maken met krabbenvissen! Er zijn inhammen aan beide zijden van het eiland die moeilijker toegankelijk zijn. In juli en augustus is er zwemtoezicht van 12.30 tot 19.00 uur van 2 juli tot 31 augustus.

1 zeepaardje is beschikbaar, evenals een toegangsmat voor mensen met beperkte mobiliteit. Openbare toiletten. Honden zijn niet toegestaan. Gratis parkeren.

Toegestane activiteiten op het strand en buiten de bewaakte zwemzone met gebruikmaking van het toegangskanaal:
- Zeilen (activiteit en cursussen onder toezicht)
- kustvisserij (vereniging van sportvissers)
- windsurfen.

Van 1 april tot 30 september is de toegang tot de stranden van Erdeven verboden voor honden, ook al zijn ze aangelijnd. Het verkeer van al dan niet bereden paarden is verboden op alle stranden van de stad Erdeven tijdens de weekends en feestdagen in mei, de weekends in juni, van 1 juli tot 31 augustus en de eerste twee weekends van september, van 11 uur tot 20 uur, met uitzondering van de paarden van de gendarmerie belast met de bewaking en de beveiliging. Op de stranden is het verkeer van paarden alleen toegestaan op het strand, op een afstand van ten minste 10 meter van de eerste sporen van begroeiing, onder de zeespiegel, met inachtneming van de afgebakende zones voor watersport en zwemmen. Galopperen is toegestaan.
Kerouriec
56410 Erdeven

Uitrusting

Parkeerplaats

Diensten

Hippocampe rolstoel voor volwassenen (strand)
Hulppost
Toiletten

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen