Skip to main content
Napoléon Express, train touristique de Camors à Pontivy
Napoléon express
napoleon-express-train-camors © Patrick Magre
Train-napoléon-express
camors-randonnee-morbihan
camors-randonnee-morbihan
Utopia Ecoparc Aventure
CFCB Photo3
CFCB Photo1
Van 16€ / pers.

Napoléon Express, toeristische trein van Camors naar Pontivy

Impasse de la Gare
56330 Camors
Kom in de zomer (van 3 juli tot 8 september 2024) op woensdag en zondag aan boord van de Napoléon Express en ontdek de Blavet-vallei tussen Camors en Pontivy. Neem aan boord van de toeristische trein de tijd om de landschappen van Midden-Bretagne te bewonderen en dompel je onder in de sfeer van treinreizen in de jaren 50.

Vanaf het station Lambel-Camors organiseert het Office du Tourisme in de zomer elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur een rondleiding (vooraf reserveren bij onze kantoren). Elke zondag in de zomer biedt Laura Philippot ook een zintuiglijke wandeling aan waarbij je de sylvotherapie kunt ontdekken. Via het "Circuit de l'étoile" kun je ook zelfstandig wandelen of fietsen naar de vijver van Petit Bois in het hart van het bos, op 2,5 km afstand (30 min te voet en 15 min met de fiets). Ter plaatse wachten u buitenactiviteiten: themapark in Ludana Parc (accrobranche, lasergame...), vissen, sportparcours, spelletjes voor kinderen... Er zijn veel picknickplaatsen en een bar-restaurant, La Guinguette, in Ludana Parc. Er is ook een foodtruck bij het station Lambel-Camors, elke woensdag tijdens de zomer.

Er zijn ook 3 wandelroutes door Camors en het bos: de Sterroute (2 uur en 15 minuten), de Tro Bourkroute (3 uur) en de Waterroute (3 uur).

Voor wie op zoek is naar accommodatie biedt camping Le Petit Bois staanplaatsen voor tenten en ongebruikelijke accommodaties. Tot slot, om de geschiedenis van Camors en zijn klompenmakers te ontdekken, bezoek de Sabot Camorien, de laatste klompenmaker van Morbihan (40 minuten te voet of 15 minuten met de fiets vanaf het station).

Reserveer je ticket online of bij onze receptie. Fietsen kunnen gratis aan boord op reservering.

Openingsdata

Van 03/07/2024 tot 08/09/2024
zie meer data
Impasse de la Gare
56330 Camors

Tarieven

Volwassen tarief Volwassen tarief (Tarif aller-retour adulte Camors-Pontivy) 16 €
Kindertarief (Tarif aller-retour 4 à 11 ans Camors-Pontivy) 8 €
Gratis (Moins de 4 ans) 0 €

Uitrusting

Parkeren

Wijze van betaling

Betaalkaarten
Bank- en postcheques
Soorten

Gesproken talen

Frans

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen