Skip to main content
Pluneret - L'anse du Téno
riviere-bono-pluneret_792x528
Randonnée-Auray-morbihan-bretagne-sud
Randonnée-Auray-morbihan-bretagne-sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Pluneret - De inham van Téno

Saint Avoye Parking
56400 Pluneret

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 02:15:00
Distance 9km
Saint Avoye Parking
56400 Pluneret
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk het hele jaar door - Nat in de winter Deze wandeling laat u de rijkdom van de natuurgebieden van de gemeente ontdekken.

Vertrekpunt: parkeerplaats in het dorp Sainte-Avoye. Om de wandeling goed te beginnen, zijn er twee kaarten, handgetekend door een kunstenaar en gemaakt in opdracht van het gemeentehuis van Pluneret, om de bezoeker het rijke erfgoed van de maritieme sector van de gemeente te laten ontdekken. Ga na het lezen van de kaart in de richting van het dorp Sainte-Avoye en sla vervolgens bij de kraaienpoot linksaf, het dorp uit.

Stap voor stap :

1- Draai naar rechts op het pad, ga verder in de vallei, dan eindigt het pad in het mooie gehucht Kerhel. Steek het gehucht over, ga bij het kruispunt naar rechts, dan enkele meters verder naar links en neem het pad dat in de vallei naar beneden gaat.

2- Bij de ingang van het kwetsbaar natuurgebied Landes du Téno (E.N.S.) volg je het bewegwijzerde pad door de bossen en het vochtige heidegebied om het andere uiteinde van het gebied te bereiken. De boeren die dit gebied ooit bewerkten noemden het "lann viaz" (het waddenveen).

3- Sla bij de chicane linksaf: het pad gaat over in een kustpad en onthult de charmes van de monding van de Sal. Dit is een Ria, met zijn slikken en schorren waar het water van de Golf van Morbihan binnenstroomt, omringd door omheinde landbouwgronden. Bekijk de Moulin de Pont Sal, een getijdenmolen uit de 2e helft van de 19e eeuw. Ga 2 km verder.

4- Sla bij het gehucht En ty Nyhuy linksaf de dijk op. Het moeras herbergt hier het hele jaar door veel steltlopers. Ga verder voor 1,8 km.

5- Ga bij het kruispunt rechtsaf het weiland op. Vanaf daar kun je de inham van Govillo, het botenkerkhof en de oude Bono-brug zien.

6- Ga verder over het brede pad. Neem na 500 m het holle pad rechts dat naar het dorp Sainte-Avoye leidt, met de kapel in het zicht. Dit juweeltje uit de renaissance werd in de 16e eeuw gebouwd en staat op de monumentenlijst. De kapel maakt indruk met haar hoge klokkentoren en grote afmetingen. Binnenin is het met extreme finesse gedecoreerd en herbergt het enkele uitzonderlijke meubels: een van de weinige doksaalschermen die nog bewaard zijn gebleven in Bretagne. Dit opmerkelijke werk, in polychroom hout, is volledig uitgesneden met personages, fantastische dieren en versieringen. Geopend van half juni tot half september. Wandel rond de kapel en vervolgens de weg omhoog naar de parkeerplaats.

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen