Skip to main content
Ploemel - Circuit des chapelles et fontaines
Randonnée-ploemel-morbihan-bretagne-sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Ploemel - Kapellen- en fonteinenroute

Parking du Groëz-Ven (près de la salle polyvalente)
56400 Ploemel

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 03:30:00
Distance 12km
Parking du Groëz-Ven (près de la salle polyvalente)
56400 Ploemel
Gemakkelijk
Gele bewegwijzering

De begroeide paden geven toegang tot het park van Mané-Bogad (meer, speeltuin, picknicktafels, sportparcours), dorpen, kapellen, fonteinen en het kleine erfgoed van Ploëmel.

Stap voor stap: Start: Neem de rue du Groëz-Ven, steek de spoorweg over naar rechts richting Locoal-Mendon. Sla onmiddellijk na de spoorweg linksaf. Te zien in het dorp: de kapel Notre-Dame de Recouvrance (16e eeuw), in flamboyante gotische stijl. Ze is gewijd aan de zeelieden en is gewijd aan Notre-Dame de Recouvrance. Het is een bedevaartsoord voor moeders en echtgenotes van zeelieden die geen nieuws hebben over hun vermiste geliefden. Parallel aan de parochiekerk was de kapel ooit gescheiden van de kerk door het kerkhof. Het bevat muurschilderingen uit de 16e en 17e eeuw met scènes uit het lijdensverhaal van Christus en een ex-voto van de marine. Geopend in juli en augustus.

1) Neem de weg naar links, dan een pad naar links tot aan de Mané Bogad dolmen, een graf uit het neolithicum (7.000 tot 4.500 jaar voor Christus). Keer terug en volg het pad aan de overkant in de richting van Locmiquel.

2) Sla rechtsaf voor de Chapelle Saint-Laurent (begin 16e eeuw). Deze flamboyante gotische kapel werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie Talhouët de Keravéon, die eigenaar was van het naburige kasteel in Erdeven. Ze is gewijd aan Saint Laurent, een jonge diaken die op 10 augustus 258 werd gemarteld op het rooster en die werd aangeroepen om brandwonden te genezen. Het heeft prachtig bewerkte deuren, beelden op de kroonlijsten aan de buitenkant, beelden en een ex-voto binnen. Dagelijks geopend. Sla bij het verlaten van de kapel linksaf en vervolgens 50 m verder weer linksaf. Volg dit pad tot je bij een kleine weg komt, die je aan de overkant moet nemen om Saint-Cado te bereiken.

3) De kapel Saint-Cado werd waarschijnlijk aan het einde van de 15e eeuw gebouwd in opdracht van de familie Chohan de Coëtcandec, heren van Kerbernès. Op het altaar, dat tegelijk met de kapel werd gebouwd en ooit volledig werd beschilderd, staan twee wapenschilden, waarvan er een is gehamerd met een hertmotief, het symbool van deze rijke familie uit Locmaria-Grand-Champ. Het gebrandschilderde raam met fleur-de-lys eromheen beeldt de legende van Saint-Cado uit. Dagelijks geopend. Sla bij het verlaten van de kapel Saint-Cado rechtsaf.

4) In Locmiquel, rechtsaf, dan links, dan weer links.

5) In Keraudran, linksaf en na 50 m rechtsaf.

6) Sla rechtsaf en na 50 m linksaf richting de woonwijk Lande de Rennes. 7) Neem de weg naar rechts in de woonwijk.

8) Neem het pad rechts dat terug naar het dorp leidt.

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen