Skip to main content
Erdeven - Sentier de l'Océan
vegetation-dune-erdeven_1008x671
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Erdeven - Oceaanpad

Complexe sportif
56410 Erdeven

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 01:00:00
Distance 4km
Complexe sportif
56410 Erdeven
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Het hele jaar door - Mountainbiken mogelijk Ontdek de landelijke wegen van Erdeven om het dorp en het strand van Kerhillio te bereiken.

Vertrekpunt: Sla vanaf de Place Saint-Märgen rechtsaf de Rue de la Mairie in en vervolgens linksaf de Rue Le Barh in. Vervolgens rechtsaf de rue de l'Océan in.

Stap voor stap:

1) Sla op de kruising met de rue de la Plage rechtsaf de rue Lann Vihan in. Ga rechtdoor langs de rue du Champ Madame.

2) Ga bij de bocht naar rechts het pad op. Bekijk de Men Glas Menhir die, hoewel hij geïsoleerd lijkt, verbonden is met het megalithische complex dat zich uitstrekt van Kerzerho tot het Bois du Varquez.

3) Neem bij de weg de Chemin des Saules en sla na 50 m linksaf (volg de borden).

4) Volg de kleine weg en vervolgens het boerenpad om het gehucht Kermovel te bereiken.

5) Sla rechtsaf naar de Route de Kergrosse. Kijk in Kergrosse uit naar de rechthoekige fontein, bedekt met grote gehouwen granieten platen. De fontein staat vermeld in het kadaster van 1845. De fontein werd in 2017 gerestaureerd door de Chantiers d'insertion de la Communauté de communes, in samenwerking met de gemeente. De overloop mondt uit in de vijver van Kergrosse. Ga bij de bocht naar links het pad van Kergrouët op.

6) Ga verder naar de Boulevard de l'Atlantique, steek deze over en neem het pad aan de overkant.

7) Ga verder langs de tennisbanen naar het strand. Bewonder het duinmassief dat zich uitstrekt van Gâvres tot Quiberon, geklasseerd als Grand Site de France in 2018. Binnen de Grand Site de France Gâvres-Quiberon herbergt het duinmassief Erdeven een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed. De 385 hectare duinen verlengen het strand landinwaarts. Het landschap wordt afgewisseld door beweeglijke duinen die meebewegen met de wind en de getijden, grijze duinen met een korte vegetatie en vijvers met een opmerkelijke biodiversiteit die zijn aangepast aan deze zeer bijzondere omgeving (www.gavres-quiberon. fr).

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen