Skip to main content
Carnac - Circuit de Saint-Colomban
po-sentier-cotier-carnac_1008x755
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Circuit Carnac - Saint-Colomban

Place de l'église
56340 Carnac

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Medium
Duur 02:30:00
Distance 10km
Place de l'église
56340 Carnac
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Gele borden

Volg het pad dat de inwoners van het dorp Saint-Colomban aan het begin van de vorige eeuw namen om naar het dorp te komen. Vertrekpunt: Place Saint-Cornély, voor het Office du Tourisme.

Stap voor stap:
1) Verlaat de kerk Saint-Cornély (17e eeuw, een van de mooiste religieuze monumenten uit de Renaissance in Morbihan) aan je linkerhand, ga richting het postkantoor, sla vervolgens bij de Fontaine rechtsaf om bij de supermarkt te komen. Na een wandeling van 30 minuten, bewonder het uitzicht op Anse du Pô, ooit de haven van Carnac en het centrum van intense activiteit (handel en scheepsbouw), nu de bakermat van de oesterkweek.

2) Ga naar het dorp Saint-Colomban, gedomineerd door zijn flamboyante gotische kapel gewijd aan Saint-Colomban, een Ierse missionaris-monnik (eind 16e eeuw). Links van het altaar hangen gerestaureerde muurschilderingen met twee galjoenen in de kleuren van de Engelse vloot. De inwoners hebben lang van het land en de zee geleefd.

3) Volg het kustpad naar het strand van Saint-Colomban, met zijn fijne witte zand. Aan de kust zie je 2 schoorstenen, de overblijfselen van een smederij. Op de Pointe is het uitzicht over de baai en het schiereiland Quiberon uitzonderlijk.

4) Volg het kustpad naar de jachtclub. De Yacht Club staat bekend om zijn vele watersporten en de vele evenementen die er worden georganiseerd.

5) Steek het bruggetje over naar Port En Dro, de oude vissershaven van Carnac, en laat het thalassotherapiecentrum aan uw rechterhand.

6) Keer terug naar het vertrekpunt en passeer het Croix des Emigrés. Dit herdenkt de mis die hier werd opgedragen toen de koningsgezinde emigranten aan land gingen (1795) op de stranden van Légenèse en Saint-Colomban en op het dorp Le Bréno.

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen