Skip to main content
Carnac - Circuit de Cloucarnac
croix de kergouellec
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Circuit Carnac - Cloucarnac

Place de l'église
56340 Carnac

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 01:00:00
Distance 5km
Place de l'église
56340 Carnac
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Gele markering nr. 3 - Het hele jaar door

Deze korte wandeling brengt u langs de oude dorpen van de gemeente en hun historisch erfgoed. Vertrekpunt : Bezoek aan het begin van deze wandeling de kerk Saint-Cornély. Dit gebouw uit de 17e eeuw is een van de mooiste religieuze monumenten in renaissancestijl in Morbihan. De kerk is gewijd aan Saint Cornely, beschermer van de gehoornde dieren, en heeft een granieten baldakijn dat uitkijkt op het noordportaal en uniek is in Bretagne.

Stap voor stap:
1) Loop de laan af, de kerk aan je rechterhand latend, en sla linksaf de rue de Colary in. Als u het dorp uitloopt, loopt u langs gecultiveerde velden en weilanden om het Croix de Kergouellec te bereiken, een gebeeldhouwd granieten kruis uit 1854.

2) Ga vervolgens in de richting van Beaumer, langs de vijver van Kergouellec. In het hart van dit oude dorp bevindt zich een dolmen. Dit graf, bekend als "Er Mané", dateert uit het neolithicum (tussen 7.000 en 4.500 jaar geleden). Het staat sinds 1929 op de monumentenlijst. De afdekplaat is versierd met kleine ronde holtes die "cupules" worden genoemd.

3) Volg de borden naar Kerfraval en Montauban en neem dan de oude Romeinse weg naar Cloucarnac. Dit oude dorp is in de loop der jaren veranderd door de bouw van moderne huizen en de restauratie van oude boerderijen. Keer langs dezelfde weg terug naar het toeristenbureau.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen