Skip to main content
Crac'h - Circuit cyclo - Circuit des trois ponts
Randonnée-Morbihan-Bretagne Sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Crac'h - Fietscircuit - Drie bruggen circuit

Place Le Mené
56950 Crach

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 01:10:00
Distance 14km
Place Le Mené
56950 Crach
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk - Het hele jaar door

Een prachtige wandeling om het ontstaan van de rivier de Crac'h te ontdekken. Vertrekpunt: Place Le Mené, tegenover het stadhuis, volg de borden naar Le Tourbillon.

Stap voor stap:
1) Neem het pad in noordelijke richting naar Kerbiscam, langs de dorpen Petit Cosquer en Kéricart. Steek de VC203 over in de richting van Le Lerré en neem vervolgens de VC6. Onderweg, een beetje naar achteren, staat het mooie kruis van Kerbiscam. Dit hoge kruis ligt niet ver van de weg in het heidegebied. Het staat op de oude weg die Kéricard met Kerbiscam verbond.

2) Ga linksaf de VC6 op voor 400 m tot aan het kruispunt Menhir. Volg de borden naar Le Lerréo en vervolgens naar Le Grand Cosquer.

3) Bij het verlaten van het dorp mag je de bocht van Béquerel niet missen, "waar het getij binnenkomt en de beek de zee ontmoet". Let op: dit is privé-eigendom en kan niet worden bezocht. Keer terug naar de VC 240 richting Le Vigueah. Onderaan het dorp is een heel mooi bouwwerk, de Pont des trois cantons. Onder deze brug loopt de beek die uitmondt in het zoute water waar de rivier van Crac'h begint.

4) Ga terug omhoog naar het dorp Vigueah om het pad naar Kerberen te nemen, via Kerbourda en Bréharve.

5) Ga in Kerberen de VC1 af voor 300 m en neem het pad richting Kervive. Aan de rand van Kervive, op deze brede oude weg, kom je nog een mooie brug tegen, "Pont Romain" of "Pont Pesket", waar de beek uitmondt in de Vigueah.

6) Maak onderaan het dorp Kervive een omweg naar de Kervive Menhir, opgericht in het neolithicum (7.000 tot 4.500 jaar voor Christus). Rijd in de richting van Kersinge, Le Lerré en vervolgens Kerbiscam door het platteland van Crac'hoise.

7) Passeer opnieuw het kruis van Kerbiscam. Steek vervolgens de VC203 over en ga terug in de richting van het stadscentrum langs de dorpen Kéricart en Petit Cosquer.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen