Skip to main content
Belz - Circuit cyclo - La boucle de Belz
belz
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Belz - Fietscircuit - De Belz lus

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 01:30:00
Distance 16km
Stade
56550 Belz
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Rode markeringen
Natte gebieden in de winter

Deze lus neemt het rijke landelijke landschap van de gemeente in u op: kreupelhout, heide, megalieten en religieus erfgoed.

Vertrekpunt: Ga vanaf de parking van het stadion naar rechts de Rue des Sports in en neem dan de kleine weg rechts rond de velden.

Stap voor stap:

1) Sla linksaf de rue du Stade in, steek de rue de Kerdonnerc'h over en ga rechtdoor.

2) Neem na het afvalcentrum het pad links dat naar Le Pussic leidt. Ga door tot aan de hoofdweg en steek deze over. Neem de weg Ninézur aan de overkant. Neem na 500 m het graspad aan de rechterkant.

3) Sla bij de weg Mané Guegan rechtsaf richting Trépointel. Neem de weg naar rechts tot aan het volgende kruispunt. Bij het kruispunt ga je linksaf richting Kernours.

4) Neem bij de kraaienpoot het pad naar rechts in de richting van het dorp Kervoine. Steek het gehucht over en vervolg de weg richting Locoal-Mendon. Steek de weg over en neem het pad richting Kerorel. Steek aan het einde van het pad de D22 over (let op voor verkeer).

5) Ga linksaf de hoofdweg op voor 50 m, neem dan het pad dat naar de weg naar Kerclément leidt. Na 100 m ziet u beneden een kapel en een fontein. Ga terug zoals u gekomen bent en sla linksaf de route des Pins in, dan rechtsaf de impasse Ty Glass in om het pad naar Crubelz te nemen.

6) Neem de Rue Brizeux en steek de Rue Er Braden over om rechtdoor te gaan. Neem bij de bocht het pad naar Kerdonnerc'h. Volg de borden naar de Boucle du Ouerc'h.

7) Neem aan het einde van de impasse du Pignono het pad dat vervolgens linksaf de hoofdweg opgaat. Steek de weg over (let op het verkeer), neem het pad aan de overkant en ga na 20 m naar links. Volg het pad naar de woonwijk Pont du Sach.

8) Steek de Route d'Étel over en neem de Rue du Bignac aan de overkant. Neem bij de molen het pad aan de rechterkant en ga bij de kraaienpoot rechts verder over het pad door het bos en de heide.

9) Bij de rietgedekte huizen neem je het pad dat onmiddellijk naar rechts leidt naar Kerdruelland en de hoofdweg. Steek de weg over (pas op voor verkeer) en neem het smalle pad aan de overkant. Volg het verzonken pad naar de dolmen van Kerlutu. Deze dolmen werd in 1935 gerestaureerd door Zacharie le Rouzic. De pilaren van het graf, die op de grond lagen, werden rechtgezet en tijdens de restauratie werd metselwerk toegevoegd om de pilaren en de dakplaat op hun plaats te houden. Neem na de dolmen het pad rechts dat achter de brandweerkazerne leidt. Neem het pad links dat naar de sporthal leidt. Keer terug naar de Sportstraat en het startpunt.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen