Skip to main content
Camors
© T. Poriel
Camors
© Alexandre Lamoureux
Camors
© T. Poriel

Het bos van Camors, een natuurparadijs

Gelegen in het centrum van Morbihan, nodigt het bos van Camors uit tot een groene ontsnapping. Bebost terrein en grote open ruimten, hier is het bos meester en de natuur in zijn ruwe staat!

Camors Menhir de l'etoile

Durf de vallei van de Korrigans binnen te gaan!

Het bos van Camors, ook wel de vallei van de Korrigans genoemd, biedt prachtige wandelingen, vol legendes.

Het verbergt vele vreemde stenen, zogenaamde magische bomen en zou bewoond worden door korrigans. Dit magische landschap nodigt uit tot verbeelding en dagdromen. Een legende vertelt zelfs dat het woud van Camors het domein was van "Blauwbaard "!

Onderweg zijn er vele megalieten te ontdekken: menhirs, dolmens en grafgalerijen. Onder deze laatste getuigen van ons verleden, valt de "Menhir Braz", ook wel "de Menhir van de Ster" genoemd, op door zijn omvang en zijn geïsoleerde ligging in het bos.

Rando Forêt de Camors

Het bos van Camors, een plaats van totale afzondering in het zuiden van Morbihan

Bossen en grote open ruimtes, dit is de kans om los te koppelen en groen te gaan. Te voet of met de fiets,drie wandelpaden voeren u door kleurrijke landschappen die met de seizoenen veranderen.

Wandelen, vissen, paardrijden,boomklimmen, trimparcours... profiteer van een authentiek speelterrein midden in het bos. Tijdens uw wandeling zult u merken dat water alomtegenwoordig is in het bos van Camors. Vijvers, rivieren en fonteinen, doe nieuwe energie op in het hart van de natuur, bevorderlijk voor kalmte en sereniteit.

Camors

Napoleon Express, toeristische trein van Camors naar Pontivy

Nieuw in 2021: kom de hele zomer aan boord van deNapoleon ExpressOntdek de Blavet vallei, tussen Camors en Pontivy. Neem aan boord van de toeristische trein de tijd om de landschappen van Midden-Bretagne te bewonderen en dompel u onder in de sfeer van het treinreizen in de jaren 1950.

Vanaf Lambel-Camors station, een rondleiding wordt in de zomer elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur georganiseerd door de Dienst voor Toerisme, te beginnen op 21 juli (reservering in onze kantoren). DeSter tour kunt u ook zelfstandig, te voet of met de fiets, het meer van Petit Bois en het bos van Camors bereiken. Buitenactiviteiten wachten op u: themapark bij Utopia park (accrobranche, lasergame...), vissen, sportparcours, spelletjes voor kinderen... Het is mogelijk om te picknicken dankzij de talrijke ingerichte ruimtes of om te eten in het bar-restaurant, de Guinguette vanUtopia Parc.

Raadpleegde dienstregeling enreserveer tickets. Fietsen mogen gratis mee aan boord na reservering

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.