Skip to main content
Locmariaquer
© Alexandre Lamoureux

De megalieten van Locmariaquer

Het is hier in Locmariaquer dat u de beroemde site van de megalieten zult ontdekken, bestaande uit drie majestueuze monumenten uit de prehistorie.

Maak kennis met de mannen van de prehistorie door de Table des marchands te bewonderen, een dolmen met een gang met versierde platen en de Grand Menhir brisé, een enorm granietblok van 20,60 m en 280 ton zwaar, nu in 4 stukken. De grafheuvel van Er Grah zal ook indruk op u maken door zijn proporties.

Locmariaquer

De Grote Gebroken Menhir

De Great Broken Menhir, een reusachtig granietblok van 20,60 meter en 280 ton zwaar, is de grootste monoliet die ooit door de mens is opgericht. Het oudste van de drie monumenten zal u verbazen door zijn belang en zal uw aandacht vasthouden.

Locmariaquer

De tumulus van Er Grah en de dolmen van Table des Marchands leveren uitzonderlijke bewijzen van de begrafenisrituelen die in Bretagne in het neolithicum werden beoefend.

Het hunebed van de tafel van de kooplieden behoort tot de ganggraven en vertoont twee prachtig versierde platen. De Er Grah tumulus behoort tot de categorie van gesloten individuele begravingen.

Een bezoek aan deze site laat u kennismaken met de megalithische beschaving en architectuur, in een indrukwekkende omgeving, dankzij het uitzicht over de Golf van Morbihan.

Neem in de zomer deel aan een rondleiding in de megalieten georganiseerd door de Dienst voor Toerisme.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.