Skip to main content
Brec'h
© Alexandre Lamoureux
Sainte Barbe Plouharnel
© Alexandre Lamoureux

Herfst in de baai van Quiberon

De zomer lijkt al lang voorbij, het begin van het nieuwe schooljaar ligt achter je, maar neem moed: De herfst in de baai van Quiberon heeft enkele grote verrassingen voor u in petto!

Wat te doen in de baai van Quiberon in de herfst? Profiteer van de laatste warme oceaanbriesjes om afwisselend te zwemmen in zee en te wandelen langs de kust of in de natuur. In de herfst biedt de zon u prachtig licht en weelderige landschappen. Van zonsondergang aan zee tot de magie van de bossen, laat u gaan en laad uw batterijen weer op in deze Bretonse omgeving.

Port de Portivy en Baie de Quiberon

Nazomer in de baai van Quiberon

Proef de nazomer in de baai van Quiberon! Het naseizoen biedt u zeer aangename temperaturen tot eind oktober. Dit is een goed moment om in alle rust van de bestemming te genieten, uit te rusten en een wandeling te maken.

De bijna verlaten stranden zijn van jou! Met je voeten in het water lopen is een goede manier om je batterijen op te laden.

Gewikkeld in je trui, beschut tegen de zeestralen, in laarzen en oliejassen, loskoppelend van het geluid van de golven en de meeuwen. Na de wandeling is er niets beters dan een warme chocolademelk op het terras, vergezeld van een crêpe of een wafel om u op te warmen. Mis dan niet de laatste momenten van het licht van de dag door het vereeuwigen van een weelderige zonsondergang.

Randonnée dans la forêt de Camors ou sur le chemin de Cadoudal à Locoal Mendon ou encore le long de la rivère d'Auray en été, à 'automne ou en hiver

Gloedvolle landschappen

Als de dagen korter worden, toont het bos zijn herfstkleuren in een explosie van geel, oranje en rood. Boswandelingen zijn een must om het natuurlijke schouwspel van herfstkleuren te bewonderen.

Er gaat niets boven een wandeling in het bos van Camors, over het pad van Cadoudal in Locoal Mendon, of langs de rivier van Auray om van deze herfstlandschappen te genieten, en om prachtige foto's te maken!

Forêt

Ga paddenstoelen plukken!

De herfst is het perfecte seizoen voor gastronomische wandelingen om buitenactiviteiten met gastronomie te combineren. Ga voor een gastronomische wandeling in het bos op zoek naar paddestoelen. Onze bossen verbergen eekhoorntjesbrood en cantharellen. Als je geen specialist bent, laat je oogst dan nakijken!

De herfst is ook de tijd voor het oogsten van kastanjes, dennenappels en van de bladeren die van de bomen zijn gevallen... prachtige wandelingen om met het gezin, alleen of met vrienden van te genieten.

Un automne autrement au Pays d'Auray

Neem deel aan het festival "Un Automne autrement

"Un Automne autrement" is een evenementenfestival, tussen traditie en moderniteit, dat plaatsvindt in de 24 gemeenten van de Baai van Quiberon voor jong en oud. Muziek, dans, zang, wandelingen, theater, tentoonstellingen, conferenties, avondevenementen, ontdekking van het onroerend erfgoed, culinaire kunsten, lezingen, film... Al deze activiteiten zullen u helpen onze streek te ontdekken, die rijk is aan tradities, knowhow, taal, geschiedenis en landschappen.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.