Skip to main content
vlcsnap-2020-10-19-16h01m26s286.jpg

Recept voor Sint-Jakobsschelpen

De sint-jakobsschelp uit de baai van Quiberon onderscheidt zich van zijn Bretonse buren door zijn smaak, zijn zeer vlezige textuur en zijn mooie koraal. Dit eenvoudige en snelle recept zal u verleiden en u misschien op een idee brengen voor een voorgerecht voor de eindejaarsfeesten die snel naderen.

Chef Pierre-Yves Lorgeoux van Bistrot gourmand Le Surcoufin La Trinité-sur-Mer geeft u zijn recept.


  • Bereidingstijd: 2 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 4 sint-jakobsschelpen
  • Peterselie-knoflookboter
  • Geroosterde amandelen
  • Cubeb (peper met staart)
Coquille Saint JAcques

Stap voor stap

  1. Verwijder de schelp van de sint-jakobsschelp met een mes onder het deksel

  2. Verwijder de pens

  3. Combineer een knoflook en peterselie boter

  4. Voeg de geroosterde amandelen en wat kubuszaad toe

  5. Bak gedurende 2 minuten op 200°C

En daar ga je, klaar om te eten!

Bekijk het recept op video

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.