Recept voor Sint-Jakobsschelpen
De sint-jakobsschelp uit de baai van Quiberon onderscheidt zich van zijn Bretonse buren door zijn smaak, zijn zeer vlezige textuur en zijn mooie koraal. Dit eenvoudige en snelle recept zal u verleiden en u misschien op een idee brengen voor een voorgerecht voor de eindejaarsfeesten die snel naderen.
Chef Pierre-Yves Lorgeoux van Bistrot gourmand Le Surcoufin La Trinité-sur-Mer geeft u zijn recept.
- Bereidingstijd: 2 minuten
- Kooktijd: 2 minuten
Ingrediënten voor 4 personen :
- 4 sint-jakobsschelpen
- Peterselie-knoflookboter
- Geroosterde amandelen
- Cubeb (peper met staart)
Stap voor stap
-
Verwijder de schelp van de sint-jakobsschelp met een mes onder het deksel
-
Verwijder de pens
-
Combineer een knoflook en peterselie boter
-
Voeg de geroosterde amandelen en wat kubuszaad toe
-
Bak gedurende 2 minuten op 200°C
En daar ga je, klaar om te eten!