Skip to main content
Kerjeanne Belz
© Biscuiterie Kerjeanne Belz

Bezwijk voor de zoete verleiding in de baai van Quiberon

favorite_borderToevoegen aan favorieten

Voorbijgangers op zoek naar Bretons culinair erfgoed zullen de gelegenheid niet laten voorbijgaan om de vele zoete specialiteiten van de streek te proeven: gewone of pruimenbroodjes, zelfgemaakte jam, gezouten boterkaramel, dunne krokante cakejes, beboterde en zandkoekjes, niniches of de beroemde kouign-amann!

Kouign-amann is een bladerdeeggebak rijkelijk gevuld met boter en suiker. Gekarameliseerd tot in de perfectie, u vindt het bij veel bakkers in de baai van Quiberon. In de Biscuiterie de Quiberon of bij de Kerjeanne Breton banketbakkerijU kunt zien hoe deze specialiteit wordt gemaakt, net als Bretonse taarten en fars.

Goed om weten: sommige koekjesfabrieken bieden al deze producten rechtstreeks te koop aan in hun winkels of fabrieken, op markten in de regio, en ook op hun online verkoopsites.

Na een dag in de baai van Quiberon te hebben doorgebracht, is een zoete pauze onontbeerlijk om toe te geven aan de roep van de beroemde Bretonse crêpe. Pannenkoeken met botersuiker, karamel met gezouten boter, jam of gewoon puur... Wat een eenvoudig plezier om te delen met uw vrienden en kinderen!

Zoom in op onze zoete gastronomische bezoeken

Confiture Cour d'orgères

La Cour d'Orgères - De kade van smaken, Quiberon

Al meer dan 40 jaar is La Cour d'Orgères in heel Bretagne bekend om zijn jam, gebak, ijs en ambachtelijke producten.

Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Maison d'Armorine Quiberon

La Maison d'Armorine - Le quai des saveurs, Quiberon

Banketbakker, chocolatier, koekjesbakker, confituurmaker, het Maison d'Armorine laat zich inspireren door de oude recepten van onze Bretonse grootmoeders om een hele reeks zoete lekkernijen te creëren.

In juli en augustus van maandag tot vrijdag om 10.00, 11.00, 14.30 en 15.30 uur.

Biscuiterie Quiberon

Biscuiterie de Quiberon- Quiberon

Demonstratie van het maken van Kouign Amann met vers gekarnde boter.

Dinsdag tot vrijdag om 11 uur.

Dégustation de caramels au beurre salé breton à l'atelier Carabreizh sur Landévant

Carabreizh- Landévant

In de wereld van Carabreizh zijn er ongelooflijke machines die onweerstaanbare lekkernijen maken van Bretoense karamel met gezouten boter.

Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur - 3 € vanaf 18 jaar.

Ballotin Choco Le Roux

Chocolaterie Henri Le Roux- Landévant

La Maison Le Roux is een grote chocolatier en karamelmaker en is de maker van de beroemde CBS® "Caramel au Beurre Salé". Het atelier van Landévant is het hele jaar door te bezoeken op woensdag om 14.30 uur buiten de schoolvakanties, en op woensdag, donderdag en vrijdag om 14.30 uur tijdens de schoolvakanties (zone A en C).

Culture raisonnée en plein champ de Framboises et fruits rouges de Calavret à Locoal Mendon

Frambozen en rode vruchten van Calavret- Locoal - Mendon

Verstandig verbouwen in het open veld. Verkoop ter plaatse, plukken mogelijk. Framboos, zwarte bes, aalbes, kruisbes, braambes, rabarber, appel, hazelnoot, walnoot. Jam, honing.

In het seizoen, gastronomische bezoeken op aanvraag.

Aanbevolen voor u

Met de familie, voor twee of alleen... Vind de juiste ideeën om aan al uw wensen te voldoen.