Skip to main content
Sainte-Anne d'Auray naar Brec'h - In het spoor van de Camino de Santiago.
dji_0168a
visite+sanctuaire+ste-anne+d%27auray

Sainte-Anne d'Auray naar Brec'h - In het spoor van de Camino de Santiago.

10 Place Nicolazic
56400 Sainte-Anne-d'Auray
Duur: 4 uur.
Afstand: 15,6 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Het hele jaar door

Treed in de voetsporen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela vanaf Sainte-Anne d'Auray en verbind Brec'h via het dorp Saint-Dégan en de Moulin d'Estaing.

Vertrek: oostwaarts vanaf het stadhuis richting Mériadec.

1) Neem na 100 m rechts de chemin du Boterff, aan het einde van dit pad linksaf. Wanneer u de Rue Lann Fetan bereikt, steekt u deze over om het pad rechtdoor te volgen en na 100 m linksaf te slaan. Volg het zuidelijke deel van Domaine Le Cheval Blanc en het noordelijke deel van het dorp Pen Prat. Volg de borden. Op de kruising van twee paden rechts aanhouden of rechtdoor gaan om de Rue du Guern te bereiken. Het pad rechts staat soms onder water. In beide gevallen, wanneer u de Rue du Guern bereikt, slaat u rechtsaf naar het Croix Nicolazic. Neem daar de Chemin de Malachappe aan uw linkerhand. Dit leidt u naar de D17 genaamd Rue Du Général De Gaulle, die u moet oversteken om op de Chemin de Malachappe Lomelec te komen.

2) Volg de borden rechtdoor. In het dorp Lomelec slaat u rechtsaf tussen twee panden door, de boerenweg wordt geleidelijk zichtbaar, u gaat rechtdoor en komt in het dorp Gumenen.

3) Sla rechtsaf naar de zendmast en ga door het beboste gebied. Bij het eerste en tweede kruispunt gaat u linksaf. De borden rechts leiden u naar Kerdeliau en het watergebied Lan Hir. Bij de manege gaat u linksaf richting Kerniolen. Steek het dorp over en volg de asfaltweg naar rechts.

4) Ga rechtdoor naar Porho en vervolgens naar Goahic. Op het kruispunt met de D120 slaat u linksaf richting Le Loc'h. Volg het pad en ga bij de kraaienpoot rechtsaf naar de Moulin d'Estaing en de drinkwaterfabriek. Steek de Loc'h over via de grote loopbrug aan de voet van de dam en loop langs de andere oever van de rivier. Ga het hoofdpad op naar het Ecomusée de St Dégan aan uw rechterhand en maak een lus in de serreboomgaard. Aan het einde van de Chemin du Verger gaat u linksaf, na 100m rechtsaf en vervolgens voor de receptie van het Ecomuseum rechtsaf. Kijk uit naar een fontein met vijf ballen bij een boerderij, neem dit pad en volg de borden naar de weg die aftakt van de Chemin du Verger en naar de stad Brech leidt. Bij het volgende kruispunt rechts aanhouden (het is mogelijk rechtdoor te gaan naar de kapel van St Jacques).

5) Steek Botergolec over en ga bij het kruispunt naar links, neem na een paar meter de eerste weg rechts en ga omhoog naar het centrum van Brech, sla rechtsaf naar de kapel van St Jacques die u aan uw linkerhand laat, neem een pad dat naar beneden gaat naar de rivier de Loch en dat u naar een Romeinse brug leidt, de brug van Brec'h. Ga rechtdoor in de richting van Sainte Anne-d'Auray, laat het dorp Trezelen links liggen en Légnelan rechts op het kruispunt van de RD 19, ga rechtdoor, laat het dorp Varquez rechts liggen, steek na de gemeentelijke begraafplaats van Sainte Anne de departementale weg over, neem het pad links richting het heiligdom, bij de uitgang van het heiligdom neemt u links de straat van Vannes en komt u op de plaats van Bocéno, voor het gemeentehuis, uw vertrekpunt.
10 Place Nicolazic
56400 Sainte-Anne-d'Auray

Kenmerken van de route

Duur 04:30:00
Distance 15.6km
Gemeente van vertrek Sainte-Anne-d'Auray

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen