Skip to main content
Saint-Philibert - Dolmens et menhirs
saint-philibert-morbihan-bretagne-sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Saint-Philibert - Dolmens en menhirs

Place des trois otages
56470 Saint-Philibert

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 02:45:00
Distance 10km
Place des trois otages
56470 Saint-Philibert
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Gele bewegwijzering (blauwe stippen) - Het hele jaar door

Dit pad neemt u mee over de paden van Saint-Philibert om het rijke megalithische erfgoed van de stad te ontdekken.

Vertrekpunt: Sla vanaf het stadhuis linksaf de rue des Ormes in en neem vervolgens de tegenoverliggende rue Gouzer. Ga rechtdoor door de woonwijk.

1) Sla bij het spoor rechtsaf richting Kerroch. Ga voorbij de Mané Canaplaye dolmen. In Kerroch linksaf, doorlopen en de hoofdweg oversteken (pas op, druk verkeer, moeilijk over te steken).

2) Neem het pad tot Kerambel. Sla linksaf om de Petit Kerambel dolmen te zien (Mané Han). Sla bij de weg rechtsaf, ga rechtdoor en neem het pad aan de overkant.

3) Bij het kruispunt naar rechts en dan naar links naar de Chapelle du Plas-Kaër (langeafstandswandelpad). Deze kapel werd in 1874 ingehuldigd en gebouwd op de plaats van een oude kapel uit de 15e eeuw. Ze ligt midden in een bos en geniet van een prachtige omgeving. Neem voor de kapel het bospad iets naar links. Volg het pad tot aan Crac'h.

4) Neem rechts de rue des écoles. Neem aan het einde van de straat het pad dat naar de hoofdweg leidt. Steek de weg over bij het zebrapad en neem dan het pad aan de overkant.

5) Ga bij Kergleverit 150 m rechtdoor en sla dan linksaf het pad op. Volg het pad naar het gehucht Pont Er Lenn.

6) Sla na de huizen linksaf richting St-Philibert. Rij om de waterzuiveringsinstallatie heen en neem dan de weg naar het industrieterrein. Sla na 150 m rechtsaf een pad in dat naar het gehucht Kerran leidt.

7) Aan het einde van het pad slaat u linksaf en vervolgens rechtsaf naar de rotonde Chat Noir. Rijd langs de dolmens van Kerran (Roh Vras, "Grote Rots" in het Bretons). Deze twee graven werden in 1927 gerestaureerd door Zacharie Le Rouzic. Een derde dolmen, met een gravure op een pilaar, werd in 1896 verwijderd en overgebracht naar de begraafplaats van Meudon. Steek de rotonde over (richting St Philibert). Sla na 100m linksaf richting Kerangoff. Ga voorbij de Men Milen menhir.

8) Aan het einde van de weg, neem het pad rechts tot aan de weg. Ga 100 m naar links en dan naar rechts tegenover de dolmen van Kermané. Volg het pad tot aan de Sterstraat.

9) Neem het tegenoverliggende pad. Steek voor de rotonde de weg over en neem het pad dat langs de rivier loopt. Neem aan het einde de 'impasse des écoles', sla dan rechtsaf de rue du Vieux Pont in over 20 m en neem dan het pad aan de overkant dat naar de kapel van St-Philibert leidt.

10) Ga rond de kapel en de straat omhoog. Sla rechtsaf, dan weer rechtsaf de rue Georges Camenen in. Sla linksaf de rue des Presses in. Neem na de kruising met de rue Abbé Martin het pad dat uitkomt op de rue Gouzer. Sla rechtsaf en vervolgens rechtdoor op het kruispunt om bij de rue des Ormes en Place de la Mairie uit te komen.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen