Skip to main content
Pluneret - Circuit les deux rivières
Randonnée-Auray-morbihan-bretagne-sud
Randonnée-Auray-morbihan-bretagne-sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Pluneret - Het circuit van de twee rivieren

Saint Avoye Parking
56400 Pluneret

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 03:00:00
Distance 12km
Saint Avoye Parking
56400 Pluneret
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Gele bewegwijzering -Het hele jaar door De Golf van Morbihan onthult hier al haar charmes: een grote verscheidenheid aan natuurlijke omgevingen die het landelijke en maritieme erfgoed combineren. De kapel Sainte-Avoye kijkt uit over de monding van de Sal en herinnert aan dit huwelijk tussen land en zee.

Vertrekpunt: op de parkeerplaats van het dorp Sainte-Avoye kunnen bezoekers het rijke erfgoed van het maritieme deel van de gemeente ontdekken aan de hand van twee handgetekende kaarten die door een kunstenaar zijn gemaakt in opdracht van het stadhuis van Pluneret.

Stap voor stap:

1- Neem na het lezen de weg naar links, weg van het dorp. Na 600 m, ter hoogte van de woonwijk Lann er Villin (la lande du moulin), neemt u het pad links.

2- Op het kruispunt met de D101, ga lichtjes naar rechts, steek dan voorzichtig over waar het fietspad open is en neem het pad. Bij het Ballon-kruispunt ga je rechtsaf het brede pad op. Bij de weg rechtdoor tot aan de ingang van de middelbare school Kerplouz-Lassalle.

3- Daar slaat u rechtsaf en vervolgens linksaf bij de bocht in de weg. Ga onder de tweebaansweg door en dan meteen weer linksaf het pad op dat naar de begraafplaats Saint-Goustan leidt. Sla linksaf naar de rue de la Cordonnerie en vervolgens naar de rue du Rolland om af te dalen naar de haven van Saint-Goustan.

4- Ga verder langs de promenade du Stanguy. Ga achter het AFPA-gebouw langs en volg het kustpad. Kijk bij de landtong van Kerisper uit naar de Caesar-boei in het midden van de rivier. Het markeert de overblijfselen van een aquaduct dat in de Romeinse oudheid over de rivier werd gebouwd. Iets verderop, aan de linkerkant, zie je een groep kleine menhirs in de buurt van de pointe de Kerisper, tussen de varens. Ga verder naar de oude Bono-brug, een hangbrug (1840) die op de monumentenlijst staat. Het is een van de laatste 2 voorbeelden van dit type constructie in Frankrijk.

5- Ga verder langs dezelfde oever en passeer vlakbij de begraafplaats voor boten in de baai van Govillo. Kenmerkend voor deze uitgestrekte riviermondingen, spelen de slikken en schorren met de grenzen tussen land en water. Neem het pad rond de baai en volg bij de kruising, gemarkeerd door houten schotten, het kustpad gedurende 1,5 km. Aan de overkant, aan de oevers van Pluneret en Le Bono, getuigen de open ruimtes bevolkt door nederige hutjes van een belangrijke oesterkwekerij die nu verdwenen is. De Rivière du Sal was een van de bakermatten van de platte oester in de Golf van Morbihan (19e eeuw).

6- Op het kruispunt, waar een honderd jaar oude eik staat, ga je linksaf het pad op dat zich door de weilanden omhoog slingert. Een verzonken pad leidt vervolgens naar het dorp Sainte-Avoye. Na een wandeling rond de kapel, ga je terug de weg op naar de parkeerplaats.

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen